Burdur’un Bucak ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu öğrencileri ve Bucak Belediyesi işbirliği ile Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazasında ölenlerin anısına oluşturulan "Soma Hatıra Ormanı"na fidan diktiler.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu Muhasebe ve Finans Yönetim Bölümü öğrencileri, Menevişli Tepesi eteklerinde yanan makilik sahada oluşturulan "Soma Hatıra Ormanı"na fidan diktiler. Etkinliğe Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Başkan Yardımcısı İbrahim Satılmış, Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Kalkan, Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak ve öğrencilerin katıldı.

Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Adnan Kalkan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Manisa’nın Soma ve Karaman’ın Ermenek ilçelerinde maden kazaları yaşadık. Bu iki olay hepimizi derinden üzdü. Böyle kazaların yaşanmaması anısına Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü öğrencilerimizin duyarlığı ile "Soma Hatıra Ormanı" oluşturduk" dedi.

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ise "Soma Hatıra Ormanı" projesini birlikte oluşturdukları öğrencilere teşekkür ederek, "Bir yıl içerisinde üzücü iki maden kazası yaşadık. Burada canlarımız gitti. Bu canları unutmamamız gerekiyor. Oluşturulan bu hatıra ormanının Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksekokulu, Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ve Bucak Belediyesi olarak yaşatacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler önce "Soma Hatıra Ormanı" tabelasını yerleştirdiler sonra da Bucak Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yanan sahada yapılan çalışmalar sonrası fidan dikim hale getirilen sahaya fıstık çam fidanlarını diktiler.