Bursa İnegöl Ulaşım A.Ş. (İNULAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Ayçiçek, 2014 yılında 682 bini ücretsiz olmak üzere toplam 11 milyon İnegöllüyü taşıdıklarını söyledi.

İnegöl’de kamu hizmeti yapan bir şirket olduklarını ifade eden İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Ayçiçek, “2013 yılına nazaran 2014 yılında Halk Otobüslerini kullanan vatandaşlarımızda sayı anlamında bir artış var. 2014 yılında 10 milyon 408 bin 325 kişi ücretli, 682 bin 437 kişi ücretsiz olmak üzere toplam 11 milyon 90 bin 762 kişiyi taşıdık. 7 milyon 469 bin tam, 2 milyon 754 bin ise öğrenci taşıdık. 65 yaş ve üzeri 408 bin, engelli kart sahibi 109 bin ve diğer serbest kart sahibi olan 165 bin kişiyi ücretsiz taşıdık. Bu diğer kart sahipleri ise, kolluk kuvvetleri, postacı, engelli refakatçi, gazi ve basın kartı sahipleridir. Sistemimiz güzel olduğu için rahatız. Vatandaşımıza elimizden geldiği kadar hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımızın uyarılarını dikkate alıyoruz. Vatandaşlarımız için buradayız. Vatandaşı hiç mağdur etmeyen bir sistem uygulanıyor. İNULAŞ vatandaş için var” dedi.

65 YAŞ VE ÜZERİ ÜCRETSİZ OLMASINDAN DOLAYI ZARAR EDİYORUZ

Ücretsiz ulaşım kartlarının fuzuli ve gereksiz yere kullanılması nedeniyle zarar ettiklerini ifade eden Ergin Ayçiçek, “Şuanda 65 yaş ve üstünde ulaşımın ücretsiz olması, bazı sıkıntıları da beraberin de getirmiş durumda. 65 yaş ve üstünde olup ücretsiz kart kullanan vatandaşlarımızın bazıları bu uygulamayı gerçek manada suiistimal etmekteler. Suiistimaller bizlere maddi olarak zarar verdiği gibi, ulaşım araçlarımızı da gerçekten ihtiyacı olan, işine yetişmek gibi amaçla kullanan vatandaşlarımızı da manevi olarak zaman kaybına uğratmakta ve bu sebeple mağdur etmektedir. Bu hususta vatandaşlarımızdan anlayış beklemekteyiz” diye konuştu.