AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Cemalettin Torun, Dünya Engelliler Günü mesajında, "İnsan, hayatını iniş ve çıkışlarla sürdürür. Her insan aslında birer engelli adayıdır. Dolayısıyla bu konu herkesi yakından ilgilendiren, herkesin çözüm üretmede rol almasını gerektiren bir konudur. Engelli vatandaşlarımız da insanca yaşama hakkını herkes gibi dünyaya gelmekle kazanmış bulunmaktadırlar. ’İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesini düstur edinen partimiz, sosyal devlet anlayışını ortaya koyarken, yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturulmasını, zor durumdaki vatandaşlara, terk edilmiş ve kimsesiz oldukları duygusu yaşatılmamasını, işsizleri, fakirleri, düşkünleri, hastaları, engellileri gözeterek onların insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarının sağlanmasını vurgulamaktadır" ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarı döneminde, devrim niteliğinde uygulamalarla engelli vatandaşların sıkıntılarını giderme konusunda büyük mesafelerin kaydedildiğini belirten Torun, şunları söyledi:

"Hükümetlerimiz döneminde birçok alanda ilk defa engellilerimize hizmetler sunulmuştur. Engelli vatandaşlarımız da buna binaen her fırsatta memnuniyetlerini dile getirmektedirler. İlk defa bir siyasi parti bünyesinde olmak üzere Ak Parti Genel Merkezi’mizden ilçelere kadar teşkilatlanan "Engelliler Koordinasyon Merkezi" oluşturulmuştur. Bu merkezimiz, Türkiye’de birçok engelli vatandaşımızın meselesinin çözümüne katkı sunmaktadır. Türkiye büyüdükçe ve ekonomisi güçlendikçe bu alanlara yapılan yatırımlar bir sosyal devlet anlayışı içinde artmaya devam edilecektir. Yeter ki kalpler, gönüller engelli olmasın, yeter ki insana bakışımız, insanı ele alışımız engelli olmasın, yeter ki demokrasimiz engelli olmasın”.