Aktif İnternet Medyası Derneği (AKİMED) Bursa’daki internet gazetecilerini buluşturarak, internet medyasının geleceği ve sektördeki durumu ele aldı.

Merinos AKKM Gölpark’ta gerçekleşen buluşmaya çok sayıda internet gazetecisi katılırken söz alan gazeteciler görüş ve önerilerini dile getirdiler. İnternet medyasının gün geçtikçe gelişim göstererek büyüdüğünü ve geleneksel medya karşısında ciddi bir alternatif haline geldiğini belirten AKİMED Başkanı Barbaros Koçanalı, bu bağlamda yaşanan sorunların çözümü için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İnternet medyasına ilişkin yasanın çıkmasının bu alanda önemli bir sorunu çözeceğine dikkat çeken Koçanalı, ancak tasarının bir türlü Meclis gündemine gelmediğini ifade etti. İnternet gazeteciliğinde özgün içeriğin büyük önem taşıdığının altını çizen Koçanalı, “İnternet gazeteciliğinde herkesin herşeyi bilmesi gerekmiyor. Teknoloji ile iç içe çok çeşitli yönleri olan bir alan. Edindiğimiz deneyimleri birbirimizle paylaşmamız lazım. Birbirimizi tanırsak bu daha kolay olur” dedi.

İnternet sitelerinde, reklam veren açısından giriş trafiğinin önem taşıdığını kaydeden Koçanalı, “Bu haber sitesi de olabilir, popüler kültürün bir sitesi de olabilir, daha özgün farklı bir site de olabilir. İnternet gazeteciliğinde zamana karşı da bir yarışımız var” diye konuştu.

AKİMED olarak internet gazeteciliği konusunda eğitim ve seminerler vermeyi istediklerini belirten Koçanalı, “İnternet gazeteciliğinin hak ettiği yerde olması için neler yapılması gerekiyorsa o çabayı göstermeliyiz” dedi.

Bursa’da internet gazeteciliği konusunda önemli eksiklerden birinin dijital reklam ajansı olduğunu dile getiren Barbaros Koçanalı, şunları söyledi:

“Bursa’da hala dijital reklam ajansı yok. Bu işler bildiğimiz sektör ajansları tarafından yapılacak bir iş değil. Dijital reklam ajansı olması lazım. Ama şuan bunu yapmak için cesaret eden kimse yok. Reklam ajansları hala yaygın medya ile çalışmayı tercih ediyor. Bütün mecraların bir yerde toplandığı ve gösterimlere göre dağıtılacak bir sistem olabilir. Bu şekilde ulusal kadar tıklama ve görüntülemeye ulaşılabilir. İşte buradaki tüm haber sitelerinin dijital reklamlarını bir ajans yönetiyor olsa daha kolay. Dijital reklam avantajlı, çünkü ölçülebilir. Siteye ne kadar girildiği, reklamın site üzerinden ne kadar tıklandığı takip edilebiliyor. Kandırma ihtimalin yok. Net bir şekilde geri dönüşü görüyor.”

Koçanalı’nın konuşmasından sonra söz alan gazeteciler, internet gazeteciliğinin geliştirilmesi için mesleki çalışmalara ağırlık verilmesinin önemine dikkat çektiler. Sitelerin yazım hatalarıyla bile aynı haberlerle çıktığına dikkat çeken gazeteciler, özgün haberciliğe önem verilmesinin internet gazeteciliğinin gücünü artıracağını vurguladılar.

Benzer toplantıların tekrar yapılmasının istendiği toplantıda AKİMED’e yeni üyelik başvuruları da alındı.