Almanya’nın Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwander, ülkelerinde düzenlenen ‘Türkiye Günleri’ne sağladığı katkılar dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Almanya’dan Bursa’ya gelen Oldenburg Belediye Başkanı Gerd Schwander, Büyükşehir Belediyesi temsilcileriyle Almira Hotel’de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Programa, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Muhsin Özlükurt, EWE Türkiye Holding Genel Müdürü Frank Quante, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve BUSMEK Koordinatörü Eyüp Arda, BUSMEK yöneticileri ve öğretmenleri katıldı.

Oldenburg Belediye Başkanı Schwander, Oldenburg’da birkaç ay süren festivalde 20’den fazla etkinlik yapıldığını ve BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi giyim üretim bölümü öğretmenlerinin hazırladığı 43 parçalık koleksiyondan oluşan defilenin ise ülkede çok büyük yankı uyandırdığını söyledi.

Bursa’yı temsilen festivali izleyen Muhsin Özlükurt, Almanya’da düzenlenen festivalle iki ülke arasında dostluk ilişkilerinin pekiştiğini belirterek, BUSMEK ekibinin de festivalle uluslararası bir başarıya imza attığını belirtti.

Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Schwander’e BUSMEK bünyesinde üretilen Yeşil Türbe çiniyi, EWE Türkiye Holding Genel Müdürü Frank Quante’a da ebru tablo hediye etti.