Osmangazi Belediyesi tarafından şehiriçi trafiğin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri olan Altıparmak’a inşa edilen Aktarhüssam Katlı Otoparkı inşaatının yüzde 65’lik kısmı bitti. Tamamlandığında Osmangazi’nin en büyük katlı otoparkı olacak olan Aktarhüssam Katlı Otoparkı 2015 yılı Ocak ayında hizmete girecek.

Bursa’nın trafik sorununa kalıcı çözümler üretmek için çalışmalar yürüten Osmangazi Belediyesi’nin Altıparmak’ta inşa ettiği Aktarhüssam Katlı Otopark’ında hummalı çalışmalar sürüyor. Altıparmak bölgesinin adeta kanayan yarası haline gelen otopark sıkıntısını ortadan kaldıracak olan dev projenin B blok inşaatı tamamlandı. A blokta ise sadece son iki kattın inşaatı için çalışmalar devam ediyor. Toplam 11 bin 551 metrekare alan üzerine 2 katı yeraltında olmak üzere 8 katlı olarak inşa edilen 347 araç kapasiteli otopark, 2015 yılı Ocak ayında Bursalıların hizmetinde olacak.

Göreve başladıkları ilk günden itibaren Osmangazi’de trafiğin yoğun olduğu noktalara nefes aldırmak amacıyla otoparklar inşa ettiklerini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Göreve geldiğimizde hedeflediğimiz 5 yılda 5 otopark projesini, 5 yılda 10 otoparka çıkardık.

İnşa ettiğimiz otoparklar ile Osmangazi’nin mevcut otopark alanına ise 1200 araçlık destek sağladık. Altıparmak bölgesinde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden Aktarhüssam Katlı Otoparkı içinde önemli kamulaştırmalar yaptık. Bu kamulaştırmalar için 2 milyon 563 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik. Bu çalışmalar sonunda söz verdiğimiz Aktarhüssam Katlı Otoparkımızı Bursa’ya kazandırmak için gün sayıyoruz. Otoparkımızın 2015 yılı başında hizmete girmesiyle birlikte bölgedeki otopark sıkıntısı ortadan kalkacak” dedi.