Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ’3.Anadolu Günleri’ başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını BİLDEF Genel Başkanı Mustafa Dursun yaptı. Dursun, "Anadolu’nun tüm renklerini bir çatı altında buluşturduğu Bursa Anadolu günlerini bu yılda şehrimize yakışır bir şekilde açıyoruz. 29 il olmak üzere 40 şehirden katılım ile misafirlerimize kapılarını açıyoruz. Bursa’da gelenekselleşen bu organizasyonda kentimiz kültürel buluşmaların yanında kendi ölçeğinde adeta bir turizm fuarı hüviyetine kavuşturmuştur" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tüm zamanların en güzel şehirlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Bursa’mız başta Uludağ olmak üzere, sahilleri, kaplıcaları, termali, yeşili ile gerçekten yaşanılacak ender şehirlerimizden biridir. Burada bulunan derneklerimizle birlikte kültürlerimizde yaşıyor. Aynı zamanda kendi kültürüne sahip çıkıyor, bir yandan da Bursa’ya sahip çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

"Sivil toplum örgütleri yönetimin içindedir"

Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, "Bu güzellikleri yaşamamız için değişik şehirlere yolculuk etmemiz gerekiyor. Ama bugün burada bir günde 33 şehrimizi tamamen gezip göreceğiz. Bu güzelliği yaşatanlara teşekkür ediyorum. Bursa bağrında sadece büyük bir tarihi taşımıyor, Anadolu’nun tüm renklerini bağrında taşıyor" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Derneklerimiz Anadolu’yu Bursa’ya taşımışlar. Anadolu’muzun güzelim şehirlerini gidip gezme fırsatını bulamamış olanlar bu stantları bugün gezerlerse, çeşitli illerimize gitmiş gibi hissedecekler. Derneklerimiz aynı zamanda sivil toplum örgütü olarak, bu etkinliklerin dışında sürekli yönetimimiz içerisindeler. Demokrasimizin önemli bir parçası olarak bizim hayatımızdalar. Katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından siyasi partilerimiz dışında sivil toplum örgütleridir" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. 3’üncü Anadolu Günleri, 2 Nisan tarihine kadar devam edecek.