Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye Kros Ligi finallerinde, Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcularından Songül Konak, elde ettiği 6.09’luk derecesi ile Yıldız Kızlar Türkiye şampiyonu oldu.

Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı sporcuları, Kuşadası’nda yapılan Türkiye Kros Ligi finallerinde elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Yıldız ve Küçük Kızlar kategorilerinde mücadele eden Osmangazi Belediyespor Atletizm takımı sporcularından Songül Konak, 186 sporcunun mücadele ettiği Yıldız Kızlar’da elde ettiği 6.09’luk derecesi Türkiye şampiyonu oldu. Esra Özgül’ün 4’üncü olduğu Türkiye Yıldız Kızlar Kros Şampiyonasında Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı, elemeler dahil 47 takımın mücadele ettiği ligde Ankara Büyükşehir Belediyespor’un ardından 36 puanla 2. olurken, 3’üncülüğü ise Kayseri Erciyes Gençlik Spor elde etti. Osmangazi Belediyespor Atletizm takımı, elemeler dahil 70 takımın mücadele ettiği Küçük Kızlar Türkiye Kros şampiyonasında da, takım halinde 3’üncü oldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atletizm takımının elde ettiği başarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Atletizm takımımızın tamamı altyapıdan yetişen sporculardan oluşuyor. Kendi çocuklarımız, kendi sporcularımız. Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularının, gerek ulusal, gerekse de uluslararası platformda elde ettikleri başarılar bizlere yapmış olduğumuz yatırımların ne kadar doğru olduğu bir kez daha gösterdi. Atletizm Kros liginde dereceye giren sporcularımızı ve hocalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.