Osmangazi Belediyesi, Avrupa Şehirler Birliği’nin (EUROCITIES) Mart 2015’te yapılacak olan Sosyal İşler Forumu’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği nezdinde şehirlerin lobi faaliyetlerini yürüttüğü bir kuruluş olan EUROCITIES’in her yıl gerçekleştirdiği tematik forum toplantılarından biri olan Sosyal İşler Forumu, önümüzdeki yıl mart ayında Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak. ‘Belediye Faaliyetlerinin Demografik Olarak Değişen Nüfusa Adapte Edilmesi’ konu başlığı altında organize edilecek toplantılarda, üye belediyelerin konuyla ilgili hayata geçirdiği faaliyetler, uygulamada yaşanan aksaklıklar, çözüm yolları tartışılacak.

EUROCITIES çatısı altında yılda iki kez toplanan Kültür, Sosyal İşler, Ekonomi, Çevre, Bilgi Toplumu ve Mobilite forumlarında, şehirlerin güncel meseleleri masaya yatırılıyor. Mart ayında Sosyal İşler Forumu’na ev sahipliği yapacak olan Osmangazi Belediyesi’nde hazırlıklar başladı. Forum hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Birliğin, yılda 2 kez gerçekleştirdiği tematik forum toplantılarından, Sosyal İşler Forumu’nun ilki Bursa’da gerçekleştirilecek. Osmangazi Belediyesi olarak ev sahipliği yapacağımız forumun konusu, demografik olarak değişen nüfusa, belediye faaliyetlerinin adapte edilmesi olarak belirlendi. Birlik üyesi belediyeler, bu konudaki bilgi ve tecrübelerini paylaşacak. Belediyelerin yapmış olduğu sosyal işler faaliyetleri anlatılacak” dedi.