Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da hizmet veren muhtarlar, cami ve hemşeri derneği temsilcileriyle görüşerek, sıkıntıları dinledi.

Bursa’da faaliyet gösteren muhtarlar, cami ve hemşeri derneklerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin daveti üzerine Merinos AKKM’de toplandı. Yıldırım Beyazıt Salonu’ndaki toplantıda, Başkan Altepe ve bürokratlarıyla görüşen vatandaşlar, tek tek sıkıntılarını iletti.

Altepe, Bursa’da bin 100 mahalle muhtarlığı ve bir o kadar da sivil toplum örgütü bulunduğunu belirterek, herkesin meselesine çare bulmak istediklerini söyledi. Her muhtarlığı ve sivil toplum örgütünü birebir dinleme imkanlarının olmadığını, yatırım ve hizmet planlarının buna engel olduğunu belirten Başkan Altepe, bundan sonra temsilcilerle toplu olarak buluşarak halkın taleplerini yerine getirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Toplantıların periyodik olarak Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini ve bu konuda ikinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Şimdiden sonra bunu daha da yaygınlaştıracağız. Buluşmaları gerçekleştirip, talepleri toplamak ve yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak istiyoruz. Bir yandan da rutin işlerimizi takip etme gibi bir isteğimiz var” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’da ulaşılabilir bir yönetim anlayışını hakim kılmak istediklerini belirtti. Herkesle birebir görüşmelerinin mümkün olmadığını, toplu olarak halkın taleplerini toplamayı uygun gördüklerini ifade eden Başkan Altepe, “Her toplantıda 40’ar 50’şer grupla tek tek görüşüyoruz. Gelenlerin sorunları halledilmeden toplantılar bitmeyecek. Derdimiz sıkıntıları köklü olarak gidermek. Mahallelinin isteklerini yerine getirmek. Onun için böyle bir strateji geliştirdik” şeklinde konuştu.