Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sarıalan-Oteller bölgesi teleferik hattının yılbaşından sonra hizmete gireceğini müjdeledi.

Teferrüç Mahallesindeki Teleferik Yönetim İstasyonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni yapılacak olan Sarıalan-Oteller bölgesi teleferik hattının büyük oranda bittiğini belirterek, yeni hattın yılbaşından sonra hizmete gireceğini müjdeledi.

Teleferiği şehir içine indireceklerini de açıklayan Başkan Altepe, “Şu anda buradaki mevcut hattımız Teferrüç-Sarıalan Hattı yenilendi. Şu anda da ikinci hattımız olan Sarıalan-Oteller bölgesi hattı ile ilgili çalışmaları ise sürüyor. Burada 19 direk var. Bunların beton temelleri bitmişti. Montajın da yüzde 50’si tamamlandı. Yine 2’inci oteller bölgesindeki istasyonumuzun da yüzde 80’i tamamlandı. Kaba inşaatı da bitti. Şu anda kabinleri koyacağımız depoları inşa ediliyor. Herhangi bir engelimiz kalmadı. İnşallah yılbaşına kadar bu hattımız bitmiş olacak. Artık Teferrüç’ten oteller bölgesine kadar bu tesisler hizmet verecek. Yaz, kış gerek Bursalı, gerek dışarıdan gelen insanımız Uludağ’a kısa sürede ulaşacak. Uludağ ayrı bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Yeni teleferiği şehre indirmeyi hedeflediğini kaydeden Başkan Altepe, "Teleferiğimizi Setbaşı, Gökdere ve Zafer Parkı’na indireceğiz. Böylelikle bu bölgenin şehir merkezine bağlantısı da sağlanacak. Bu şehiriçi trafiğini de rahatlatacaktır. Şehiriçi ulaşımda Bursa’yı rahatlatacak olan projelerimiz de var. Bizim şu anda Kültür Park’ın altındaki bölgede tramvay istasyonumuz bulunuyor. Burada Yahudi Mezarlığı’ndan Tophane bölgesine, Pınarbaşı’ndan Kuştepe bölgesine ve devamında da Yiğitlerin Yaylası’na çıkmış olacak. Tüm o bölgelerin ulaşımını Merinos’a bağlayacağız. Amacımız bu bağlantılarla tüm dağ yöresinin insanlarının başka araca gerek duymadan direkt metroya ulaşabilmeleri ve bununla birlikte dağa denize her yere gidebilmeleridir” diye konuştu.