Osmangazi Belediyesi ile kardeş şehir olmak isteyen Balıkesir’in Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve beraberindeki heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası konuklarına Osmangazi’yi gezdirerek Başkan Dündar, Yılmaz ile beraber Aşıklar Kahvesi’nde saz çalıp türkülere eşlik etti.

Karesi Belediyesi’nin mart ayından sonra kurulan yeni bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Başkan Dündar’a, kardeş şehir tekliflerine verdiği destek için teşekkür etti. Balıkesir ve Bursa’nın iki komşu şehir olarak bir çok ortak değere sahip olduğunu belirten Yılmaz, “Karesi Belediyesi yeni bir belediye. Osmangazi ise, kökleri Osmanlı’ya dayanan, ismini Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusundan almış bir şehir. Osmangazi Belediye Başkanımıza kardeş şehir teklifimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Kendisinin tecrübelerinden faydalanmak istedik. Bu gün hem kardeş şehir protokolü ile ilgili görüşmeleri yürüteceğiz, hem de şehri gezip tanımış olacağız” dedi.

Konuklarını makamında kabul eden Başkan Dündar, Karesi ilçesinin kardeş şehir teklifinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yeni kurulmuş belediye olan Karesi’ye, sahip oldukları tecrübeleri aktarmaktan mutlu olacaklarını ifade eden Dündar, “Karesi, temelleri yeni atılan bir belediye. Osmangazi Belediyesi, bu süreçte sahip olduğu bilgi ve tecrübelerini paylaşacaktır. Bizler, komşu şehirlerin kardeş şehir bağlarının olmasının, aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede yapacağımız işbirliği öncelikle kendi şehirlerimize, ardından da bölgeye hayırlı olsun” dedi.

Başkan Mustafa Dündar, belediyedeki ziyaretin ardından misafirleriyle birlikte Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Soğanlı Kültür Merkezi, Çarşamba Pazarpark, Soğanlı Kapalı Pazar Yeri ve Soğanlı kentsel dönüşüm projesi uygulama alanı ve Nilüfer Köylü Pazarı’nı gezerek, projeler hakkında bilgi verdi.

Nilüfer Köylü Pazarı ziyaretinin ardından ‘Aşıklar Kahvesi’ne giren Başkan Dündar, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte eline saz alıp, söylenen türkülere eşlik etti.