Bursa’da gerçekleştirilen ‘Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı’ nedeniyle kente gelen büyükşehir belediye başkanlarının eşleri, Bursa’nın tarihi mekanlarına ve doğal güzelliklerine hayran kaldı.

Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısı nedeniyle Bursa’ya gelen büyükşehir belediye başkanlarının eşleri, tarihi ve turistik mekanlarını gezdikleri Bursa’yı yakından tanıma şansı buldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun eşi Sevim Karaloğlu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kayseri, Erzurum, Samsun, Konya, Balıkesir, Denizli, Kahramanmaraş, Malatya, Ordu ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanlarının eşleri hazır bulundu. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın eşi Tuğba Matlı ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın eşi Betül Burkay’ın da katıldığı program kapsamında Hünkar Köşkü Müzesi, Emir Sultan Camii, Kayıhan Hamamı ve tarihi çarşı gezildi. Büyükşehir Belediye başkanlarının eşleri, tarihi ve manevi dokusuna hayran kaldıkları Bursa’da teleferikle de Uludağ’a çıkarak, panaromik Bursa manzarasının keyfini çıkardı.

Emir Sultan Camii’nden Uludağ’a

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe, Bursa’ya gelen büyükşehir belediye başkanlarının eşleri ile şehrin tarihi mekanlarını gezdiklerini söyleyerek, “Konuklarımızı Bursa’da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Çok güzel bir gün geçirdik. Başkanlar toplantıdaylen, bizler de belediye başkanlarının eşleri olarak deneyim paylaşımında bulunduk, çalışmalarımızla ilgili tecrübelerimizi birbirimize aktardık. Eşlerimize nasıl daha fazla destekte bulunabiliriz, bunun istişarelerini yaptık. Aynı zamanda Bursa’ya gelen misafirlerimize şehrimizin güzelliklerini de tanıttık” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Abdülhamit Gül’ün eşi İlknur Gül, Bursa ziyaretinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bursa, maneviyatı yüksek bir şehir. Osmanlı’ya başkentlik yapmış, birçok nimetin bir arada olduğu bir şehir Bursa. İnsan Bursa’ya her gelişinde, bu kente daha çok hayran kalıyor. Bursa’da yaşayanlar çok şanslı” dedi.

Başkanların eşleri, örnek misafirperverliklerinden dolayı Başkan Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe’ye teşekkür etti.