“Başkan Burada” karavanıyla makamını Kızılcıklı Mahallesi’ne taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, halkla birlikte Mahalle İletişim Merkezi ile park ve koşu yolunu hizmete açtı.

Muhtarlıkların genel giderlerini karşılayan ve nüfusu 5 binin üzerindeki mahalle muhtarlıklarına personel vererek Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi, Kızılcıklı Mahallesi’ni de modern Mahalle İletişim Merkezi’ne kavuşturdu. Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kızılcıklı Mahallesi’nin son yıllarda nüfusu en fazla artan ve artmaya devam eden bir mahalle olduğunu kaydederek, “Bugün itibariyle Kızılcıklı’da nüfus 5 bin 700’e yaklaşmış durumda. Buraya yapılacak her hizmet, gelecek olan nüfusu da mutlu edecektir. Yıllardır buranın kahrını çeken, ilk geldiklerinde sorunlarla boğuşan mahalle halkımız da bu hizmetlerle birlikte kentleşmenin faydalarını görmüş olacak. Bu yaptığımız hizmetlerin devamı gelecek” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin, yerinden yönetim ile demokrasi, özgürlük ve katılımcılık anlayışına önem veren bir kurum olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Başkanlığını mahalle muhtarlarımızın yaptığı mahalle komitelerinin rolünü giderek artırıyoruz. Mahallede yapılacak olan her türlü hizmet için mahalle komitelerinde karar alınacak. Böylece o hizmet halkın istediği gibi olacak. Onun için demokrasiyi, özgürlükleri, katılımcılığı ve şeffaflığı önemsiyoruz.”

Nilüfer Belediyesi’nin, mahallelere yapmış olduğu önemli katkılardan birinin de mahalle iletişim merkezlerinde görevlendirilen yardımcı personel olduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Nüfusu 5 bin ve 5 binin üzerindeki tüm muhtarlıklarımıza bir yardımcı personel veriyoruz. Bu personel vasıtasıyla belediye ile doğrudan iletişimin de kurulduğunu görüyoruz. Yerinden yönetim anlayışı böyle bir şey. Nüfusu 5 binin altında olan tüm muhtarlıklarımızın genel giderlerini de karşılıyoruz. Bunu yapan Türkiye’de örnek kurumlardan biriyiz” dedi.

Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar 8 mahalleye, içinde mahalle muhtarlığının da bulunduğu Mahalle İletişim Merkezi kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Bugün de Kızılcıklı Mahalle İletişim Merkezi’ni açarak, yerinden yönetim anlayışının ne denli önemli olduğunu vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.

Park sayısı artıyor

Kızılcıklı Mahallesi’ne yeni bir park da kazandırdıklarını belirten Başkan Bozbey, Nilüfer’de düzenlenmiş park sayısının 249 olduğunun altını çizdi.

Kızılcıklı Parkı ve Koşu Yolu’nun, 6 bin 200 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 8 bin metrekareden oluştuğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Koşu yolu ve açık alan spor aletlerimizin bulunduğu parkımızda, çocuk oyun grupları da mevcut. Burası, insanları bir araya toplayan, sosyal ilişkileri geliştiren, insanların buluşma noktası olabilecek bir park haline gelecektir” dedi.

Kızılcıklı Mahallesi’nin diğer ihtiyaçlarıyla ilgili de programları yaptıklarını belirten Bozbey, “Örneğin Aile Sağlığı Merkezi’nin mutlak suretle burada sürekli olması lazım. Sosyal ve kültürel tesislerle ilgili projelerimiz de burada olacak. Kızılcıklı bir süre sonra örnek mahallelerden bir tanesi olacaktır” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından önce Kızılcıklı Mahalle İletişim Merkezi, ardından da Kızılcıklı Parkı ve Koşu Yolu törenle hizmete açıldı. Başkan Bozbey ve protokol üyeleri park açılışının ardından mahalledeki çocuklarla birlikte fidan diktiler. Bozbey, okula Nilüfer Belediyesi’nin yayınlarından armağan ederken, öğrencilere de hikaye kitapları verdi.