Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenilemede maksatlarının planlı ve modern bir yerleşim alanı oluşturmak olduğunu belirterek, “Vatandaş, kamu ve yatırımcı da mağdur edilmemeli” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) tarafından düzenlenen ‘Nilüfer’de Kentsel Dönüşüm’ konulu toplantıda, belediyenin bu konuya bakış açısını anlattı. Bozbey, ilçede yapılacak kentsel yenileme çalışmaları hakkında sunum yaptı. Kentsel yenileme çalışmalarının odağında insanın olması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Kentsel yenileme çalışmalarında bir sac ayağı var. Bu sac ayağı vatandaş, kamu ve yatırımcıdan oluşturuyor. Bu sac ayağındakilerin hiçbir şekilde mağdur edilmemesi gerekiyor” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin kentsel yenileme çalışmasının Türkiye’ye örnek olacağını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Politikamız doğrultusunda oluşturulan Kentsel Gelişim Stratejisi’nde, Nilüferlilerin sağlıklı, kaliteli bir hayat sürdürebilmesi, yaşayanların haklarını ön plana alan belediyecilik hizmetlerini sunma hedefi bulunmaktadır. Kentsel gelişim hedeflerimizde de Nilüfer’in katılımcı ve sürdürülebilir planlama anlayışıyla, yaşanabilir, sağlıklı ve güvenli bir yer olmasını, katılımcı, demokratik, sürdürülebilir kentsel yenileme ve tasarım projelerinin uygulanmasını sağlamak var” dedi.

Sağlıksız yapılaşmayı, çağdaş şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun hale getirmek istediklerini ifade eden Bozbey konuşmasına şöyle devam etti:

“Kentsel gelişmeyi toplumsal, ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele aldık ve şehirdeki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için canlandırma, sağlıklaştırma çalışmaları yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Şehrin dokusunu bozan sorunların giderilmesi için, kent içinde kaçak yapılaşma alanları ile ekonomik ömrünü doldurmuş bulunan riskli alanların, olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden yapılandırılması için var gücümüz ile çalışıyoruz ”.

Toplantıda konuşan, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Namık Ziya Mescioğlu da, Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerinin odağında olmak istediklerini söyledi. Mescioğlu, “Gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak ve Kentsel Dönüşüm A.Ş.’yi harekete geçirerek dönüşümle ilgili kaynak ve sinerjiye öncülük etmek istiyoruz” dedi.