Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerini dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. BTSO üyeleri, 80 kişilik bir heyetle Dubai’de gerçekleştirilen ve Ortadoğu pazarının en önemli yapı ve inşaat teknolojileri fuarına (The Big 5) katıldı.

BTSO’nun, üyelerinin ve kentin dış ticaret hacmini arttırmaya dönük projelerinden biri olan ‘Küresel Fuar Acentesi’ tüm hızıyla sürüyor. BTSO 17,18,36 ve 49’uncu komite üyelerinden oluşan 80 kişilik bir heyet, Dubai’de gerçekleştirilen The Big 5 fuarına çıkarma yaptı. Heyette BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener ve Şakir Umutkan da yer aldı.

1979 yılından bu yana düzenlenen fuar, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri’nde devam eden büyük inşaat projeleri ile Ortadoğu pazarına yönelmek isteyen Türk firmaları açısından büyük önem taşıyor. Söz konusu fuarda, yapı ve inşaat malzemelerinden elektrik ve elektronik malzemelere; ısıtma ve soğutma aksesuarlarından güneş enerjisi ekipmanlarına geniş bir yelpazede ürün sergilendi. Fuarı 60 bin civarında sektör profesyoneli ziyaret etti.

"FUARLARA İLGİ GİDEREK ARTIYOR"

Heyetin başkanlığını yapan BTSO Meclis Üyesi Ali Faruk Çolak, BTSO’nun 16 makro projesinden biri olan Küresel Fuar Acentesi’ne geçen yıl da katıldıklarını ifade ederek, “İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın fuar organizasyonlarına ilgisi her geçen yıl artıyor. 2013 yılında yine Dubai’de gerçekleştirilen fuara 37 kişiyle katılmıştık. Bu yıl ise fuara 80 kişilik bir heyetle katıldık. Fuar kapsamında Dubai’deki inşaat firmalarıyla gerçekleştirdiğimiz ikili iş görüşmelerinin de oldukça faydalı geçtiğine inanıyorum” dedi.

"ÖNEMLİ İŞ BAĞLANTILARIYLA AYRILDILAR"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, fuar organizasyonlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Küresel Fuar Acentesi projesiyle üyelerinin ihracat performansını arttırmak istediklerini ifade etti. Proje kapsamında BTSO üyelerini Chicago’dan Moskova’ya; Berlin’den Paris’e sektörleriyle ilgili en prestijli fuar organizasyonlarıyla buluşturduklarını dile getiren Burkay, “Üyelerimizin Dubai’de gerçekleştirilen fuardan da önemli iş bağlantılarıyla ayrıldı” dedi.