‘Osmangazi-Kırcali Kardeş Belediyeler Yerel Basın Buluşması’ projesi kapsamında Bursa’ya gelen Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis ve 12 gazeteci, Osmangazi Belediyesi’nin tesislerini gezdi.

Osmangazi Belediyesinin çalışmalarını incelemek, Kırcali ve Bursa’da çalışan medya mensupları arsında ikili ilişkiler kurmak maksadıyla Bursa’yı ziyaret eden heyete, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın şehir dışında olması sebebiyle Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu eşlik etti. İlk olarak Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret eden ve ameliyathane, poliklinik ve klinikleri inceleyerek yetkililerden hizmetler hakkında bilgi alan Başkan Azis ve gazeteciler, barınağın Avrupa’da bile eşine az rastlanılacak güzellikte olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin ardından, açılış için gün sayan Hamitler Kapalı Pazar alanına geçen heyet, ziyaretlerine Çarşamba Pazarpark, Ördekli Kültür Merkezi, Demirtaş Kapalı Yüzme Havuzu, Sukaypark ve Sarıalan Sosyal Tesisleri’ni gezerek devam etti.

Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis, Kırcali’de geçtiğimiz Kasım ayında düzenledikleri aşure etkinliğine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, Karcali’de görev yapan basın mensuplarını Osmangazi’ye davet ettiğini belirterek, “Başkan Dündar’ın davetine icabet ederek Kırcali’de görev yapan yerel ve ulusal medya mensupları ile Osmangazi’ye gezi düzenledik. Medya mensubu arkadaşlarımız özellikle Osmangazi Belediyesi Sahip Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde yürütülen faaliyetlere büyük ilgi gösterdiler. Osmangazi Belediyesi, sahipsiz hayvanların bakımı konusunda sadece Osmangazi’ye ve Türkiye’ye değil, Avrupa’ya örnek bir tesise sahip. Bu örnek proje hem beni, hem de medya mensuplarının büyük ilgisini çekti. Biz de Kırcaali’de Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin biraz daha küçük bir ölçeklisini gerçekleştirmeyi istiyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Hasan Azis, “Pazar ve otopark konuları dünyanın tüm şehirlerinde büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Bu iki konuda da Osmangazi Belediyesi çok güzel çalışmalar gerçekleştirmiş. Şehir içinde yapılan pazar yerlerinin şehre uygun olması, kötü bir görüntü oluşturmaması, hem de vatandaşlar tarafından ilgi görmesi gerekiyor. Osmangazi Belediyesi, Çarşamba Pazarpark’ta bu üç kriteri de çok güzel işlemiş. Osmangazi Belediyesi’nin yapmış olduğu projeleri örnek alarak Kırcaali’de Bulgaristan’ın en büyük pazar projelerini hayata geçirdik. Osmangazi Belediyesi, yaptığı hizmetler ve projelerle Kırcaali için örnek teşkil ediyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Bulgaristan Devlet Radyosu BNR Kırcaali muhabiri Valia Apostolova da, Osmangazi Belediyesi’nin çok güzel projelere imza attan bir belediye olduğunu ifade ederek, “Özellikle Çarşamba Pazarpark beni çok etkiledi. Böyle bir proje Bulgaristan’ın hiçbir şehrinde yok” diye konuştu.

Tesislerin ardından Osmangazi Belediyesi’ne gelerek, belediye binası ve başkanlık makamını gezen Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis ve gazeteciler, belediye binası girişinde maketleri bulunan Panorama Bursa 1326, Murad Hüdavendigar Lisesi, Demirtaş Meydanı ve Camii projeleri hakkında Başkan Yardımcısı Selimoğlu’ndan bilgi aldı.