Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği (BUKTED), 19-22 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleştirilmesi planlanan ‘Bursa kültür ve Turizm Günleri’ projesini tanıttı.

Bursa’nın doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak amacıyla kurulan ve ilk büyük projesini yapmaya hazırlanan BUKTED, geçtiğimiz günlerde basın mensupları ve yerel yönetimler ile bir araya geldi. Projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyleyen BUKTED Başkanı Sedat Şenişler, “Bursa Kültür ve Turizm Elçileri Derneği, 8 Ağustos 2014 tarihinde kurularak, Bursa’nın kültür ve turizmine katkı koyabilme amacıyla, 16 turizm elçisinin bir araya gelmesi ile start almıştır. Derneğimiz, yerel etkinlikler ekonomik etkilerinin yanı sıra, turizm sektörü açısından önemli bir turizm çekiciliği olan, turistik cazibe unsurları olarak da dikkate alınmıştır. Derneğimizin Bursa adına ilkini gerçekleştireceği İstanbul Feshane’deki ‘Bursa Kültür ve Turizm Günleri’ etkinliği için çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu doğrultuda Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO’nun da desteklerini alarak 17 ilçe belediyelerini ziyaret ederek projemizi anlattık. Dernek olarak bu etkinliği yaparken amacımız Bursa’nın göç alan bir şehir olarak kültürel değerlerini öne çıkararak turizm alanında da ekonomik açıdan girdi sağlamaya çalışılmasıdır. Buradaki amaç İstanbul’da yaşayan Bursa’yı merak eden vatandaşlarımızın ilgisini çekip Bursa’yı hafta sonlarını geçirebilecekleri gezebilecekleri bir yerin hemen yanı başlarında olduğunu hatırlatmaktır. Bursa adına ilk defa yapılacak bu etkinlikte UNESCO Dünya mirası listesine giren Cumalıkızık ve Hanlar Bölgesini Feshane’ye taşıyarak bu mirasları İstanbulluların ayağına kadar götürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca 19-22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilecek bu etkinlik için yine ilk defa derneğimiz tarafında hayata geçirilen Milli Piyango’nun 19 Şubat çekilişinde ‘Bir Şehir, İki Miras’ sloganı ile 10 Şubat 2015’den itibaren tüm Türkiye’de satışa sunulacak biletler üzerinde bu etkinliğimiz yer alacaktır" dedi.

Şenişler, “Etkinliğimiz, onbinlerce Bursalı’nın yaşadığı İstanbul’da dayanışma, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlandırmanın hedeflendiği 4 gün boyunca Feshane Uluslararası Fuar Merkezi’nde açık kalacak bir organizasyon olacak” şeklinde konuştu.