Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bilimi sokağa indirdiği ve toplumla buluşturduğu en değerli etkinliği olan Bursa Bilim Şenliği hazırlıkları devam ediyor.

Bursa Bilim Şenliği kapsamında ‘Tasarım ve İnovasyon’ temalı proje yarışması da düzenlenecek. Hayatı kolaylaştıran, geleceğin ev aletleri, mobil uygulamalar gibi alanlarda yaratıcı fikri olan herkes yarışmaya katılabilecek. Yarışma kriterlerine uygun içerikte projelerin hazırlanması için de özel bir eğitim düzenleniyor.

Bursa Bilim Şenliği Proje Yazma Eğitimi, 17 Kasım Pazartesi günü Tayyare Kültür Merkezi’nde saat 09.00 ve 14.00’te olmak üzere 2 ayrı seansta verilecek. Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ önderliğinde BEBKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilecek olan eğitim ücretsiz olup katılımcılara da sertifika verilecek. Bursa Bilim Şenliği’nde projesini sergilemek isteyen herkes, eğitime katılabilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, BEBKA, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafından desteklenen Bursa Bilim Şenliği, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde 4. kez gerçekleşecek. 8-9-10 Mayıs’ta Merinos Parkı’nda düzenlenecek olan şenliğin ana teması da ‘Tasarım ve İnovasyon’ olacak. Türkiye’deki bireysel mucitlerin, üniversite bilim topluluklarının, yurtdışından bilim ekiplerinin, geleceğin otomobillerinin, ilköğretim, lise ve meslek lisesi projelerinin sergileneceği, ziyaretçilerin uygulamalı çalışmalar yapabileceği 30’dan fazla atölye çadırının yer alacağı Bilim Şenliği heyecanla bekleniyor.