Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, sürücü kurslarında sertifika almaya hak kazanan adayların 28 Mayıs 2015 tarihine kadar ehliyetini alabileceklerini duyurdu.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "29.05.2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinin sertifikaların sürücü belgesine dönüştürülmesi başlıklı 45. maddesinde ’Kursu başarı ile bitiren kursiyerler, sertifikalarını kursun bulunduğu mahaldeki trafik tescil şubelerine, kurs mahallinde trafik tescil şubesi bulunmaması halinde ise o yerleşim biriminin bağlı bulunduğu il veya ilçedeki trafik tescil şubesine, sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmek üzere en geç iki yıl içinde başvururlar. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer. Sertifikalar sürücü belgesiyle değiştirilmedikçe karayolunda araç kullanılamaz’" denildi.

Geçmiş dönem sertifikalarının geçerlilik süresi içinse, "Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce, düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülür. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer. 29.05.2013 tarihinden sonra düzenlenen sürücü sertifikaları veriliş tarihinden itibaren 2 yıl süreyle geçerlidir. 29.05.2013 tarihinden önce düzenlenen sürücü sertifikaları ise 28.05.2015 tarihine kadar geçerlidir" açıklaması yapıldı.