Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun (BGKP) İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmesini protesto etmek için gerçekleştirdiği yürüyüşe, binlerce kişi katıldı. Protesto yürüyüşünde konuşan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker, “47 yıl sonra İsrail askerlerinin postalları altında ezilen Mescid-i Aksa için elimizden eğer bir şey gelmiyorsa; Hadis-i Şerif’te de olduğu gibi imanın en zayıf derecesi olan kalben ‘buğz’ edelim” dedi.

Binlerce kişinin katıldığı Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun protesto yürüyüşünde, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girmesini tepki göstermek için Setbaşı Köprüsü’ne akın etti. Topluluk, “Bursa’dan Kudüs’e direnişe bin selam", "Hamasa selam direnişe devam" sloganları atıp, tekbirler getirerek Şehreküstü Meydanı’na kadar yürüdü. Bugün yaşananları asırlar önce Cenab-ı Hak’ın Kuran-ı Kerim’de ayetlerle ifade ederek Müslümanları uyardığına dikkat çeken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve BGKP İcra Heyeti Üyesi Numan Şeker, “15 asır önce Cenab-ı Hak, adeta bugünü görürcesine Kuran-ı Kerim’inde ayetlerle açık şekilde ifade ederek bizleri uyarıyor. ‘Kafirler birbirlerinin dostudur. Siz ey inanlar, kafirler nasıl birbirlerinin dostu olduğu gibi birine, herhangi bir zarar geldiğinde hepsi bir araya geldiğinde; siz Müslümanlar, birbirinizin dostu olamıyorsanız ve birbirinizin dertleriyle dertlenemiyorsanız yeryüzünü büyük bir bozgun alır gider’ diyor. İşte artık o gündeyiz. Onun için müminler de birbirinin dostudur. Ancak bugün maalesef bunu gösteremiyor birbirimizle uğraşıyoruz” dedi.

“DÜNYANIN KILI KIMILDAMIYOR”

Dünya devletlerinin Müslümanlara yaptığı duyarsızlığı dile getiren Şeker, “IŞİD’in 2 Amerikalıyı infaz etmesine, dünyanın nasıl tepki gösterdiğini gördük. Dünya, ittifak devletleri oluşturdu ve Irak’ta IŞİD’e saldırı düzenledi. Ama şu anda Mescid-i Aksa İsrail köpeklerinin postallarının altında ezilmekte. Nerede bu dünya, nerede bu Birleşmiş Milletler hiçbirinin kılı kımıldamıyor. Çünkü zulme ve baskıya uğrayan mağdur olan Müslüman. Birleşmiş Milletler, oluşumlar ya da dünya Müslümanları asla dikkate almıyor” diyerek, şöyle devam etti: “Bir vücudun azaları gibi bir yeriniz ağrısı beyninize vuruyorsa onun için bir Müslüman olarak; Mescid-i Aksa’da bir Filistinliye ya da dünyanın herhangi bir yerinde bir Müslümana zarar geliyorsa o Müslümanın acısını biz Türkiye’de hissetmeliyiz. Ama maalesef bunu hissedemiyoruz” diye konuştu.

“HİÇ OLMAZSA BUĞZ EDELİM”

Müslümanların bir araya gelerek birlik oluşturulamamasının sonucunda İsrail askerlerinin bugün Mescid-i Aksa’ya postallarıyla girdiğini ifade eden Numan Şeker:

“47 yıl sonra Mescid-i Aksa, yine İsrail askerlerinin postalları altında inim inim inlemektedir. Televizyonda izlerken dikkat edin Mescid-i Aksa’nın içinde bombalar atılıyor. Müslümanlar kurşunlanıyor. Çünkü İsrail’in Süleyman mabedinin altında yapılanması var. Onu ortaya çıkarmak ve Mescid-i Aksa’nın üstünü yıkmak için mücadele ediyorlar. Buna asla fırsat vermemeliyiz” dedi. Bugün buna karşı duranın yine Türkiye olacağını hatırlatan Şeker: “Onun için bize büyük görev düşüyor. Filistinli kardeşlerimizin ve dünyanın neresinde olursa olsun mazlum ve mağdur durumda olan Müslümanların gördüğü kötülüğe karşı elimizde bir şey gelmiyorsa hiç değilse Hadis-i Şerif’te de ifade edildiği gibi imanın en zayıf derecesi olan kalben ‘buğz’ edelim” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bugün de bunu yapmak için buradayız. İnşallah böyle günleri bir daha görmeyiz ve bu olaylarda Müslüman ümmetimin uyanışına vesile olur.”