Bursa’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları “Cumhuriyet Rallisi” ile başladı. Nilüfer Belediyesi’nin desteğiyle Klasik Otomobilciler Derneği ve Osmangazi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ‘Klasik Otomobil Cumhuriyet Rallisi’ heyecanlı anlara sahne oldu.

Nilüfer’de Cumhuriyet coşkusu haftasonunda düzenlenen ‘Cumhuriyet Rallisi’yle başladı. Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile Klasik Otomobilciler Derneği ve Osmangazi Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Cumhuriyet Rallisi’nin ikinci etabı Nilüfer’de yapıldı. Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde verilen öğle yemeğinin ardından yarışmacılar start çizgisindeki yerlerini aldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yarışmacılara çeşitli armağanlar takdim etti ve başarı dileklerinde bulundu. Başkan Bozbey daha sonra yarışmanın startını verdi. 70 klasik otomobilin katıldığı rallinin heyecanına Başkan Bozbey de bir yarışmacının aracına binerek ortak oldu. Çok sayıda otomobil tutkununun da takip ettiği yarışta, Orhaneli Yolu’ndan Göynükbelen, Seferi Işıkları güzergahını takip eden sürücüler Keles Yolu’ndan tekrar Nilüfer’e gelerek yarışı sonlandırdı.

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı Cumhuriyet Rallisi’nde ödüller sahibini buldu. Sheraton Otel’de düzenlenen gala yemeği ve ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerini Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu verdi. Kayaoğlu bu anlamlı etkinlikte yağışlı hava ve kaygan zemine rağmen kazasız şekilde yarışların tamamlanmasının sevindirici olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.