Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Karacaali ve Hasanağa İzcilik ve Eğitim Tesisleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Gemlik Belediyesi’ne devredildi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa’daki sahilleri daha etkin kullanma adına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Karacaali ve Hasanağa İzcilik ve Eğitim Tesisleri’nin Büyükşehir Belediye ve Gemlik Belediyesine devrini törenle imzaladı. Vali Karaloğlu, "Bu şehirde yaşayanların denizden daha iyi istifade etmesini nasıl sağlarız diye Hem Karacaali, hem Hasanağa kampında gözlemlerde bulunduk. Fakat seneler önce o gün ki koşullar ile yapılmış. İçerisinde ki demirbaşlar eskimiş. Artık bu günün ihtiyaçlarına cevap veremez duruma gelmiş. Karacaali’yi Büyükşehir’e, Hasanağa’yı da Gemlik Belediyemize kullandırabilirmiyiz diye Gençlik ve Spor Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdik" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karacaali kampını hızlı bir şekilde onarımlarını yaptı ve hizmete açtığını belirten Karaloğlu, "Artık hizmetlerin yerelden, birinci elden yürütülmesi hükümetimizin de ana hedeflerinden bir tanesi. Bu işleri Ankara’dan koordine etmeye gerek yok. Yerelde Büyükşehir’in eli değerek, Valilik ve Gençlik, Spor İl Müdürlüğümüzün ortak yürüttüğü çalışmalarla bu kamplar ve benzeri yerlerde kalite artacak. Sahile sıfır olan bu güzel tesisler, kamp dönemleri dışında halkımıza da açılabilir. Ben inanıyorum ki o kamplar gelecek sene çok daha güzel mekanlara dönüşecektir. Bizim Bursa gençliğimize, Türkiye gençliğine, hem de yurt dışında yaşayan ciddi bir gurbetçi potansiyelimiz var. Onların çocuklarının da entegre olmasında bu kampların katkısı çok fazla olacak. Ben bugün atılacak imzaların hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.