Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi, Yörük Türkmen kıyafetlerini özel bir koleksiyonla tanıtacak. İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak koleksiyonun tanıtılacağı defilenin organizasyonunda ünlü manken Tuğçe Kazaz da yer alacak.

BUSMEK Mesleki Eğitim Merkezi tasarım ekibi, yeni bir defileye hazırlanıyor. Yörük-Türkmen kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanacak defile için kolları sıvayan BUSMEK yöneticileri, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve ünlü manken Tuğçe Kazaz ile bir araya geldi. Toplantıda, Yörük-Türkmen kıyafetlerinin modernize edilerek hazırlanacağı kreasyonun detayları konuşuldu.

Ticari kaygılar ve çeşitli sentezlerle aslı bozulan Yörük-Türkmen kıyafetlerinin özüne dikkat çekmek amacıyla yapılacak defile için BUSMEK’te daha önce yapılan çalışmalar da incelendi. İpek ve yün ağırlıklı kumaşlardan oluşacak kreasyon hakkında atölye sorumlusu Nazire Alper’den bilgi alan ünlü manken Tuğçe Kazaz, atölyeleri gezdi ve kursiyerlerin ürünlerini inceledi. Kazaz, BUSMEK’te üretilen ürünleri çok beğendiğini söyledi.

Defile ile Yörük-Türkmen kıyafetlerinin ulusal çapta tanıtılacağını söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise “BUSMEK’in hazırlayacağı kıyafetler sayesinde yok olmaya yüz tutmuş kültürümüzü yeniden canlandıracağız. Yaklaşık 40 parçanın yer alacağı bu koleksiyonu tüm Türkmen ülkelerine de götürerek ulusal çapta tanıtmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.