Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyespor Kulübü ortaklığında düzenlenen ‘Bütünşehir Belediye Başkanlık Kupası’nın final maçında Büyükşehir Şirketler Karmasını 2-1 yenen Büyükşehir Belediyesi takımı şampiyon oldu.

Bu yıl il sınırlarını kapsayacak şekilde genişletilen, 14 Belediye ve Şirketler Karmasının katılımıyla toplam 57 maç üzerinden düzenlenen Bütünşehir Belediye Başkanlığı Futbol Turnuvası’nda, Büyükşehir Belediyesi şampiyonluğa ulaşırken, Büyükşehir Belediyesi Şirketler Karması ikinci oldu. Turnuvanın üçüncülüğü için oynanması gereken maça, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi takımları çıkmadı. Final maçından önce, Yeşil ve Beyaz takım olmak üzere oynanan şöhretler maçında Belediye Başkanları, Bursasporlu ünlü futbolcular ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri sahada yer alırken, yağmur altında oynanan zevkli karşılaşma 4-4 berabere sonuçlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de izlediği turnuvanın final maçında ise, Büyükşehir Belediyesi ve Şirketler Karması zevkli ve çekişmeli bir mücadele sergiledi. Erhan’ın golüyle 1-0 öne geçen Büyükşehir Belediyesi, Şirketler Karmasından İlker’in golüne engel olamadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda, Cüneyt’in attığı golle 2-1 öne geçen Büyükşehir Belediyesi üstünlüğünü korudu ve turnuvanın şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Final maçı sonrasında düzenlenen ödül töreninde, şampiyon Büyükşehir Belediyesi Takımına Kupa ve madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verirken, ikinci Şirketler Karması kupasını İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden aldı. Turnuvanın en centilmen takımı Kestel Belediyesi’ne, kupasını Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, gol kralı Büyükşehir Belediyesinden Barış Metin’e de kupasını Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız verdi.

Turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Kestel Belediyesi’nden Metin Kurt’a kupasını AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun verirken, turnuvanın hakemlerine, hediyeleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Taha Aydın tarafından verildi.