Bursa’nın ‘marka bir kent’ olması hedefiyle önemli hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediyesi’nin eğitimi destekleyen projeleri kapsamında Millet Mahallesi Villalar bölgesine kazandırılan Millet Mahallesi Temel Eğitim İlkokulu törenle faaliyete açıldı.

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Mahallesi’ne kazandırılan Millet Mahallesi İlkokulu törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde öğrencilerin çiçekleriyle karşılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kente değer katan faaliyetlerinin sürdüğünü söyledi. Bursa’da eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Altepe, "Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimiz için kararlı adımlar attık, atıyoruz. Millet Mahallesi Temel Eğitim Okulu da Millet Mahallesi’nin en büyük sıkıntılarından biri olan ve uzun yıllardır yapılması beklenen bir okuldu ve nihayet eğitime kazandırıldı" dedi.

Başkan Altepe, okulun Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım Belediye Başkanlığı arasında Şubat 2013 tarihinde imzalanan protokol kapsamında inşa edildiğini söyledi. Okulun 8 derslikli ve 1200 metrekarelik alanda yapıldığını anlatan Başkan Altepe, prefabrik sistemde inşa edilen okulun, elektrik ve mekanik tesisatı ile çevre düzenlemesinin gerçekleştirildiğini, ısıtma sistemleri ve laboratuvarlarıyla tüm donanımlarının tamamlanarak hizmete sunulduğunu ifade etti.

"HEDEFİMİZ BURSA’NIN GELİŞMESİDİR"

Bölgede imar sorunu yaşandığını hatırlatan Altepe, "Valiliğin desteğiyle Yıldırım Belediyesi’nin de arsa tahsisiyle yaptığımız okul, bölgede yeni hizmetlerin habercisi olacaktır. Tek amacımız var, güzel ve çağdaş kent, ecdat yadigarı yeşil Bursa’nın her alanda kalkınma ve gelişmesini sağlamaktır. Yasal engellerle karşılaşıldığından dolayı zaman zaman hizmetler gecikiyor. Yasalar engel olmadıkça bu şehre söz verdiğimiz her hizmeti yapıyoruz. Hedefimiz hizmet etmektir. Her alanda sağlıklı gelişen Bursa’yı oluşturmaya çabalıyoruz. Okulların eksiklerini Büyükşehir Belediyesi olarak tamamlıyor, eğitime her alanda destek veriyoruz. Gençliğimiz geleceğimizdir. Bilgili, vizyon sahibi ve idealist gençlerin yetişmesini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"BU OKUL MİLLET’E YAKIŞIR"

Bursa’da eğitimin desteklendiğini vurgulayaN Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Merkezi hükümetin bütçesinde de en büyük destek eğitime veriliyor. Eğitimi destekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de söylediği gibi Millet Mahallesi’nde imar sorunu yaşanıyor. Bu sorun çözüldükçe hizmetleri bir bir ulaştırmaya devam ediyoruz. Millet Mahallesi’ndeki öğrencilere hizmet edecek güzel bir okulun açılışını gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi yaptı ve pırıl pırıl bir okulu mahalleye kazandırdı. Millet Mahallesi İlkokulu Bursa’ya yakışan bir okul oldu. Artık öğrenciler eskisi gibi Çevre Yolu’nu geçmek zorunda kalmayacak, veliler de kaza olur korkusu yaşayamayacaklar “ diye konuştu.

Vali Karaloğlu, çocukların ve gençlerin iyi yetişmesinin önemine değindiği konuşmasında ailelerin de çocuklarının takipçisi olması gerektiğini ve başarının ancak aile, okul, öğretmen ve öğrenci işbirliğinde artacağına dikkati çekti.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sakarya ise, "Millet Mahallesi İlkokulu, 8 dersliğiyle ikili eğitim veren ve 330 öğrencisi bulunan bir okul. Tesisi bölgeye kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyoruz. Öğrenciler ve öğretmenlerden beklentimiz büyük” diyerek, okulun başarısıyla dikkat çekeceğine inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle okulu eğitime açan Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve protokol üyeleri, okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. Törenin ardından vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.