AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, dağ yöresinin yıllardır beklediği ve bölgede ulaşım açığını kapatacak olan yol projesinde önemli bir aşama daha kat edildiğini söyledi.

Bursa’nın ulaşım problemini çözerek dağ yöresinin kalkınması adına önemli bir adımı oluşturacak olan projenin ihalesi yapıldı. Bu kapsamda söz konusu projede 2 bin 38 metrekarelik tünel, 220 metrekarelik viyadük bölümlerinin yapımı ve toplamda 3 bin 100 metrekarelik asfalt yolun yapımı için gerçekleştirilen ihaleye bir çok firma katıldı. İhale aşamasındaki proje ile birlikte mevcut yol üzerinde kalan baraj üstü bölüm bypass edilecek ve Doğancı Köyü istikametindeki 220 metrekarelik viyadük ve 2 bin 38 metrekarelik tünelle birlikte toplamda 3 bin 100 metrekarelik bölüm tamamlandığında yolcular Doğancı Barajı’nı görmeden rahat bir seyirle dağ yöresindeki ilçelere ulaşacak.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, dağ yöresiyle şehir merkezi arasındaki bağlantıyı güçlendirerek, yörenin kalkınmasını hızlandıracak projenin her aşamasının takipçisi olduklarını belirtti. Yolun tamamlanması ile birlikte bölgenin ulaşım sıkıntısının önemli bir kısmının çözülüp, hak ettiği gelişmişlik düzeyine ulaşması yolunda önemli bir adımın atılacağını vurgulayan Torun, “Dağ yöremizde bulunan tüm ekonomik potansiyellerin doğru şekilde kullanılıp, bölgenin bir cazibe merkezi haline gelmesi için bu proje çok önemli. Biz bu yolun ve Bursamız için hayata geçirilecek tüm hizmetlerin takipçisiyiz. Bölge halkımıza şimdiden hayırlı olsun” dedi.