Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğanköy’e kurulması planlanan şehir hastanesi plan değişikliği ile ilgili raporu oy çokluğuyla kabul etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç başkanlığında İl Genel Meclisi salonunda yapıldı. Toplantıda Doğanköy’de yapılması planlanan şehir hastanesinin plan değişikliğiyle ilgili raporu meclis üyelerine sunuldu.

CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, 1/100 binlik planda ormanlık alan olarak görünen yerin plan notlarına entegre sağlık tesisi eklemesi yapılmasını yanlış bulduğunu ifade ederek, “Doğanköy’de alıp veremediğiniz nedir? Doğanbey’de bir üniversite, bir hastane yapılmak isteniyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Özenç ise, Doğanköy’e entegre sağlık tesisi yapılması için ilgili bakanlıktan izin alındığını belirterek, “Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşlerli Bakanlığı’ndan ön izin belgesi alıyor. Proje bu doğrultuda devam ediyor. Doğanköy’de alıp veremediğimiz bir şey yok. Biz Doğanköy’e hizmet götürüyoruz. Doğa harikası bir yer. Hastane için en uygun yer” diye konuştu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun Nilüfer ilçesi Doğanköy Mahallesi 21 parselin 830 bin 813 metrekarelik kısmının Entegre Sağlık Tesisi (Şehir Hastanesi) olarak düzenlenmesine ilişkin 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği ile ilgili raporu CHP’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.