Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin turizm şirketi BURFAŞ, Beşevler’deki tesislerinde konsept değişikliğine gitti. Kafe ürünlerinden dünya lezzetlerine geçen tesislerde 43 ülkenin yemek kültürü müşterilerin damak tadına sunulmaya başladı.

BURFAŞ Beşevler Sosyal Tesisleri’nin konsept değişikliğiyle ilgili lansman, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı davetle yapıldı. Bursa protokolünün tam kadro yer aldığı etkinlikte, misafirler salona Çin, Rusya, İspanya ve Meksika giysili personel tarafından alındı. Lansmanda davetlilere; Çin, Meksika, Rus, İtalyan ve Fransız mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi. Beşevler Sosyal Tesisleri Başaşçısı İbrahim Yılmaz, dünya lezzetleri ve ne şekilde tüketilecekleri konusunda kısa bilgiler verdi.

BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, Beşevler Dünya Mutfağı’nın bölge halkının talebi doğrultusunda oluştuğunu söyledi. BURFAŞ olarak Bursa genelindeki sosyal tesislerde çevrenin kimlik yapısı ve taleplere göre konsept değişikliğine gittiklerini belirten Gümüşsoy, “İlk olarak bunu Balibey Han’da uyguladık. Orada Osmanlı giysileriyle Osmanlı yemekleriyle müşteri kabulüne başladık. Şimdi de Beşevler’deyiz” dedi. BURFAŞ Genel Müdürü Gümüşsoy, Beşevler meydanda yer alan tesisin 43 ülkenin yemeklerini müşterilerle buluşturacağını, mekanda cuma ve cumartesi günleri enstrumental canlı müziğin yer alacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BURFAŞ’ın işlettiği sosyal tesislerle Bursa’ya kaliteyi getirdiğini söyledi. Sosyal tesislerdeki hedefin para kazanmak olmadığını, işletmenin zarar etmemesinin kendileri için yeterli olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Kısa sürede açtığımız ve sayıları 40’ı bulan sosyal tesislerimiz, Bursa ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına ciddi katkılar sağladı. Amaç para kazanmak değil Bursa’ya kaliteyi getirmek. Aşçısından garsonuna kadar her şeyin en iyisini arzuluyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında Mahfel’in İl Özel İdare’den alınma sürecine de değinen Başkan Altepe, 15 günde hazır hale getirilen tesisin Bursalılar tarafından benimsendiğini ifade etti. Bursa halkının memnuniyet ifadesinin bunu en net şekliyle gösterdiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Mahfel gibi Beşevler’in yeni konseptinin de halkın tam memnuniyetini sağlayacağına inanıyorum. Sosyal tesislerimizin Bursalıların aileleriyle birlikte gönül rahatlığıyla gelebilecekleri, yemek yiyip kahve-çay içebilecekleri mekanlar olmasını arzuluyoruz. Bu anlamda Bursa’nın geleceği parlak” şeklinde konuştu.