Cumhuriyet Halk Partisi eski Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Mudanya’da, ’Taşımalı eğitime geçtikten sonra kapanan köy okullarının son hali’ konulu kendi fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

TBMM’de 22. ve 23. dönemlere Bursa Milletvekili olarak görev yapan Kemal Demirel, köy okulları ile ilgili sergilerine bir yenisini daha ekledi. İlk kez bir ilçede sergi açan Demirel, serginin Bursa ve Türkiye’de tek olduğunu söyledi. 15 ilde 328 köyü dolaşarak bin adet fotoğraf çektiğini anlatan Demirel, "Milletvekilliği görevimde birçok kez bu konuda TBMM’ye soru önergesi verdim. Köylerde en çok çocuklar ile konuştum. Çocukların feryatları hep aynıydı. Onlar bana bu sistemden rahatsız olduklarını anlattılar" dedi.

Köy çocuklarının da en iyi eğitimi hak ettiğini dile getiren Demirel, “Öğretmenler sadece çocukları eğitmekle kalmaz, bulundukları köyde akil insan durumundadır“ diye konuştu.

Taşımalı sisteme geçildiğinden itibaren Türkiye’de yaklaşık 16 bin köy okulunun kapandığını ifade eden Demirel, “70 öğrenci taşımalı sistemde hayatını kaybetti. Bu sergiler ile birlikte bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Kapanan köy okulları sergi, 28-29 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olacak.