Bursa’nın Gürsu ilçesinde engelliler ‘palalimpik boccia” sporuyla stres atıyor.

Gürsu Belediyesi, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu resmi branşlarından olan “paralimpik boccia” sporuyla ilgili eğitim semineri düzenledi. Gürsu Belediyespor Kulübü Antrenörü Yasemin Koçak nezaretinde yapılan seminere Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Boccia Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz da katıldı. Spastik, kas hastası ve özel sporcuların aileleri ile katıldığı faaliyete Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız da iştirak etti. Seminerin ardından boccia oynayan engelliler neşeli saatler yaşadı.

Belediyeye boccia sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür eden Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz, “Gürsu ilçemiz Türkiye genelinde bu dalda göz dolduruyor. Belediyemizin desteği, başkanımızın ilgisi bizi mutlu ediyor. Gürsu’ya bu katkısından dolayı bir müjde ile geldim. 2015 yılında Gürsu Belediyespor Kulübü Engelliler Antrenörü Yasemin Koçak hocamızı ve Gürsu’dan milli takım aday sporcularını kampa alacağız” dedi.

Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, “Engelli kardeşlerimiz başımızın tacıdır. Gürsu’muz ilklerin yaşandığı bir ilçe. 2015 yılında milli takımda antrenör ve sporcularımızın olması bizim için ayrı bir gurur. Engelli kardeşlerimize daha çok katkı sağlayacağız” dedi.