Gürsu Belediyesi, kurduğu yeni birimi ile vatandaşlara ilk yardım eğitimi vermeye başladı.

Gürsu Belediyesi, bir ilki hayata geçirerek, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınan onayla “İlk Yardım Eğitimi Birimi” oluşturdu. Kamu ve özel sektörlerde çalışanların alması mecburi olan ilk yardım eğitim sertifikası, Gürsu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan İlk Yardım Eğitimi Birimi tarafından verilmeye başlandı.

İlk olarak belediye çalışanlarından 90 kişiye verilen eğitimin ardından Gürsu İlçe Jandarma Komutanlığı, ilköğretim okullarından toplam bin 50 kişiye ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime katılan ilköğretim okulu öğrencilerinin katılım belgelerini verirken konuyla ilgili açıklama yapan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Bizler insanoğlu olarak bir dakika sonra başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Allah korusun olası bir afet durumunda insanlar olarak hazırlıklı olmamız gerek. Bu nedenle Gürsu Belediyemize bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğümüzün bu çalışması oldukça önemli. İlk Yardım Eğitimi birimimizi oluştururken, “Herkes Hayat Kurtaracak” sloganı ile yola çıktık. Allah’a şükürler olsun ilk etapta 90 tane belediye çalışanımıza kapsamlı ilk yardım eğitimi verdik. Daha sonra İlçe jandarma komutanlığımız başta olmak üzere ilköğretim okullarımıza da öncelik vererek bin 50 kişiye pratik ilk yardım eğitimi verdik. Eğitimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Yıldız katılım belgelerini alan öğrencilere "İnşallah burada öğrendikleriniz bilgileri kullanmak zorunda kalmazsınız" temennisinde bulundu.