AK Parti Harmancık İlçe Kongresine tek liste ile giren Hasan Hüseyin Temel, AK Parti Harmancık İlçe Başkanı seçildi.

AK Parti Harmancık İlçe Kongresi, ilçe belediye düğün salonunda gerçekleştirilirken, kongreye AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Kongre sonucunda kullanılan 152 oyun tümünü alan Hasan Hüseyin Temel ve kadrosu ilçe yönetimini devraldı. Kongrede yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan İl Başkanı Cemalettin Torun, “Harmancık bizim her zaman başımızı dik tutan ilçelerimizden bir tanesi. 30 Mart’ta gerçekten zor bir seçim atlattık ancak yine Harmancık İlçemiz yüzde 56’lık bir oyla seçimini bizden yana kullandı. Harmancık yine 10 Ağustos’ta bize yüzde 64’lük bir destek verdi. Yani bu ilçemizde her üç kişiden biri oyunu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. Bende buradan Harmancık Halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"HARMANCIK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR"

Konuşmasında 2015 Genel Seçimleri’ne az bir süre kaldığını hatırlatan Torun, “Bizim önümüzde büyük hedefler var. Bunları gerçekleştirmek için çok çalışmak zorundayız. 2015 Genel Seçimleri’nde çok iyi bir sonuç almak zorundayız çünkü bizim milletimize verdiğimiz bir söz var. Yeni Türkiye’ye yakışan yeni anayasayı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun için de hep birlikte el ele çok çalışmamız gerekiyor. 2015 Genel Seçimleri’nde Harmancık’ın bu konuda üzerine düşeni yapacağına inanıyorum ve şimdiden sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

"İSTİŞARE KÜLTÜRÜMÜZÜN GÜZEL BİR ÖRNEĞİNİ YAŞIYORUZ"

Harmancık ilçe kongresinde istişare kültürünün güzel bir örneğini yaşadıklarını belirten Torun, “Görevini başarıyla tamamlayan Ahmet Güneş kardeşimiz bu dönem için iznini istemişti ve yerini Hasan Hüseyin Temel kardeşimize devrediyor. Biz istişarenin en güzel örneklerini veren bir partiyiz. Yaptığımız istişareler sonucunda genel merkezimize Hasan Hüseyin Temel kardeşimizle yola devam etmeyi tavsiye ettik. İnşallah her zaman olduğu gibi bugünde bu bayrak teslimini örnek olacak şekilde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

"MİLLET İRADESİNDEN BAŞKA İRADE TANIMIYORUZ"

AK Parti’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Torun, “Yıllardır çok çektiğimiz terör meselesinin çözümü için atılan çozüm süreci adımı kararlı bir şekilde devam ediyor. Bir yandan da illegal oluşumlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Paralel yapılarla ve diğer illegal örgütlere hükümetimiz çok mücadele etti ve bugünlere geldi. Millet iradesine karşı olan her türlü yapıyla mücadelemiz sürecek çünkü biz AK Partiyiz ve millet iradesinden başka irade tanımıyoruz, reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

"BİZE YAKIŞAN TABLOLARI SERGİLİYORUZ"

Konuşmasında kongreler sürecine de değinen Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üç hafta kadar önce Yıldırım İlçemizde kongrelerimizi başlatmıştık ve bugün Harmacık’ta onuncu kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongre sürecimizi birlik ve beraberlik için de sürdürmenin gururunu yaşıyoruz. Bize yakışan da bu. Ben şimdiden seçilecek arkadaşlarımı kutlarken, partimizin kuruluşundan bu yana hizmet veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum ve partimizi 2015 seçimlerine taşıyacak olan yeni arkadaşlarımı da şimdiden kutluyorum. Beşinci olağan kongremiz ilçemize, Bursamıza ve milletimize hayırlı olsun.”