Yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye’den kaçarak Türkiye’nin çeşitli yerlerine olduğu gibi İnegöl’e de yerleşen Suriyelilerin, Türkçe öğrenmesi için İnegöl Halk Eğitimi Merkezi (HEM) harekete geçti.

Suriyeli yetişkinlere yönelik düzenlenen Türkçe Kursu, 1 Aralık 2014 tarihinde 55 kursiyerle başlayacak. Ayrıca yetişkinlerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Müfredatında bulunan dersleri öğrenebilmesi için, ilkokul çağındaki Suriyeli çocuklar için de Türkçe Kursları düzenlenecek. İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Türkiye ve İnegöl’deki pek çok sayıda göç eden Suriyeli var. Bunlara yönelik olarak geçtiğimiz yıl 4 grupta kurs yaptık. Bu sene yine 128 saatlik 13 hafta sürecek Türkçe Kursunu yapacağız. Yaklaşık 4 bin civarında Suriyeli’nin İnegöl’de ikamet ediyor. Suriyelilere komşuluk yapan, evinde barındıran vatandaşlarımıza, bunu duyurmak istiyorum. Türkçe kursu için müracaat etmelerini sağlayınız. Bu kardeşlerimizin Türkçeyi iyi öğrenmeleri lazım ki, burada iş imkanı bulsunlar. O nedenle acilen Türkçe öğretimlerini yapmaları gerekiyor" diye konuştu.

Yetişkinlere yönelik olan bu kursun dışında, İnegöl’deki İlkokullarda eğitim gören öğrencilere yönelik olarak da kurs düzenleyeceklerini bildiren Özdemir, öğrencilere yönelik 5 grupta Türkçe Kursu da başlatacaklarını söyledi. Bu kursların dışında da farklı kurslar düzenleyeceklerini de aktaran Özdemir, “Hobi kurslarımızı başlatacağız. Müzik, bağlama, gitar, ney kurslarımız başlayacak. Yabancı dil kurslarımız olacak. Otocad, solidworks ve 3D Marx gibi kurslarımız başlayacak” ifadelerini kullandı.