Bursa’nın dağ ilçelerinde belediyelerden ihaleyle S plaka satın alan servisçiler, büyükşehrin bütünşehir olmasıyla birlikte şehir merkezlerinde çalışmak istiyor.

Bursa İli ve İlçeleri Servis Taşımacıları Derneği, şehir merkezindeki ulaşımda eşitlik istiyor. Bu konuyla ilgili daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla görüşen servisciler mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Servis şoförleri, şehir merkezine girdikleri zaman ceza yemekten ve araçlarının bağlanmasından şikayetçi. Kendilerine kötü muamele yapıldığını iddia eden şoförler, araçlarına ceza kesilerek, otaparka çekildiğini iddia ettiler.

Bursa İl ve İlçe Servis Taşımacılığı Derneği Başkanı Ali Toksöz, "Bu konuyla ilgili somut adım atılmasını bekliyoruz. Zabıtanın yaptığı uygulamalar yasal değil. Bu zamana kadar ilçe ve il merkezi diye ayrım yapıldı. Bu durum bile bile yapıldı. Aslında bu plakalar 1998 yılında 10 bin tane Bursa’ya tahsis edilenlerin içerisindedir. Bize korsan cezasından bile ceza yazılıyor. Oda baskısıyla cezalar yazılıyor. Rakamlar her gün değişiyor. Zaten araçlar bağlanmasa bile çalışmıyor" dedi.