Bursa Valisi Münir Karaloğlu tarafından telemeli atılan İnegöl Organize Sanayi Kavşağı yeni düzenlemeyle Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı olarak önümüzdeki yılın Mayıs ayında trafiğe açılacak.

İlçenin transit yol güzergahında olması nedeni ile trafik akışını rahatlatmak için projesi yapılarak temeli atılan kavşak, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilecek. Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı’nın temel atma törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Karayolları Bölge Müdürü Öner Özgür ve İnegöl Halkı katılırken, temeli atılan kavşağa iş makinesinin operatörlüğüne geçerek ilk kazmayı Vali Karaloğlu vurdu. Trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı yerde yapımı başlanan Köprülü Kavşak, 4 kollu sığınma kolu yonca görünümlü olup 17.6 milyon lira maliyeti olacak. 77 dönümlük arazi üzerine kurulan kavşağın yaklaşık 32 dönümü yeşil alan olacak. Çok önemli bir düğüm noktasını çözdüklerini ifade eden Karaloğlu, kör düğüm olmuş bir noktayı çözecek önemli bir yatırımın temelini attıklarını söyledi. kavşağın günlük 45 bin araçlık bir trafik yükünü kaldırdığını ifade eden Karaoğlu, "Şimdi bölgenin en yoğun ve trafik kazalarının yaşandığı kavşağı yonca biçiminde köprülü kavşak olarak yeniliyoruz. Kavşak tamamlandığında hem zamandan hem akaryakıttan hem de daha az emisyon üretileceği için İnegöl’ün havasının temizlenmesi bakımından önemli bir kavşak olacak. İnsanımız ulaşmak istediği noktaya daha kısa sürede daha konforlu ulaşma imkanını bulacak" diye konuştu.

İnegöl Türkiye’de Dünyada mobilya üretiminin gerçek merkezi olduğunu belirten Karaloğlu, "Dolayısıyla Türkiye’de bir çok ilden daha çok ekonomik hareketin yaşandığı üretimin yaşandığı bir şehir burası. Bu şehrin çok önemli bir düğüm noktasını çözüyoruz aslında. Yani trafik açısından kör düğüm olmuş bir noktayı çözecek önemli bir yatırımın temelini atıyoruz. İnegöl, hastanesiyle okullarıyla, gençlik merkeziyle, halk eğitim merkeziyle, yollarıyla ve kavşaklarıyla gerçekten geleceğe emin adımlarla yürüyor" dedi.