Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Huzur Mahallesi’ne yapılacak Kur’an kursu ve imam evinin temeli törenle atıldı.

Belediyenin ve hayırseverlerin katkılarıyla Huzur Mahallesi’ne yapılacak kurs binası ve imam lojmanının temel atma töreninde konuşan İnegöl Müftüsü Bayram Canbey, “Cami ve Kur’an kursu deyince Medine’de Mecsid-i Nebi’nin ilk yapılışı aklıma geliyor. 623 yılında Mescid-i Nebi’nin yapılışında düşünülen 3 şey vardı. Bir mescit, cami, onun yanı başında Peygamber Efendimizin kalabileceği bir mekan. Bir de kimsesizlerin barınabileceği, hemen mescidin yanı başında eshab-ı suffa denilen bir yer vardı. Din görevlilerinin camiye çok yakın mekanlarda olması lazım. Cemaatimiz tarafından arandıklarında kolay bir şekilde ulaşılabilmeliler. Kur’an kursları da çocuklarımıza mukaddes kitabımızı öğretmek bakımından çok mühim. Böyle güzel bir hizmetin başlamasına vesile olan İnegöl Belediyesi’ne, hayırseverlere teşekkür ederim" dedi.

Kur’an kursu ve imam evini tek başlarına yapmadıklarını belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Muhtarımızın ve hayırseverlerimizin çok büyük katkıları var. Huzur Mahallesi, sıkıntılarıyla, dertleriyle beraber büyüyor. Vakti zamanında bir şekilde ekmeği için farklı tarihlerde buraya göçüp gelmiş kardeşlerimiz var. Artık ruhsatlı evler yapılabiliyor. Sua, asfalt, kanalizasyon, sağlık ocağı, okul, park yapıldı. Daha yapılacak bir sürü iş var. Ama bir taraftan da o değişimi ve dönüşümü hep birlikte gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de ise, “Bugün burada temelini atacağımız tesis, bir imam evi, bir Kur’an kursu olmaktan öte, gelecek nesli yetiştirecek, milletimize yön verecek bir tesis olacak. Çünkü biz öyle inanıyoruz. Eğer manevi bir pınardan çocuklarımıza, gençlerimize kana kana Kur’an’ın faziletini ve bereketini içirirsek, biliyoruz ki, bu memleket huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde öncü bir millet olur. Bunun referansı bizim geçmişimiz. İnşallah o tesislerden birini burada inşa edeceğiz. Belediye reisimiz destek verecek. İş adamlarımız destek verecek. Burada yaşayan komşularımız destek verecek. Hayırda yarışarak, bu tesisi de kazandırmış olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından temele ilk harç konuldu.