Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürlüğü Eşitlik Birimi tarafından düzenlenen “Kadının İnsan Hakları” konulu panelde, kadınlara sahip oldukları haklar anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde panele Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz ile çok sayıda davetli katıldı. “Şiddete sıfır tolerans” ana temasıyla düzenlenen panelin açılışında konuşan Başkanvekili Şükrü Köse, kadına yönelik şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda önemli çalışmalara imza attığını hatırlatan Köse, “Kadına yönelik şiddet konusunda ilimizde yapılan tüm farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarına destek veriyor ve aynı zamanda kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla örnek işbirliği projeleri yürütüyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa’da yerelde kadın erkek fırsat eşitliği şartını imzalayan Türkiye’ de üçüncü belediye olduk” dedi.

Yine bayanlara yönelik yapılan önemli sosyal projelerden biri olan Hanımlar Lokali’nin Bursalı hanımlara çok güzel hizmetler verdiğini ifade eden Köse, lokalin yılda beş bin hanıma hizmet verdiğini kaydetti.

Kadınların sahip olduğu haklarla ilgili konuşma yapan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz da şiddet yasasından ve İstanbul Sözleşmesindeki haklardan bahsetti.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevli Uzman Sosyolog Dr. Pelin Feymi ise kadının insan hakları ve Bursa’da şiddetle ilgili mekanizmalar ve bunların işleyişi hakkında bilgi verdi.

Panel sonunda Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları sınıflara geçerek özel grup görüşmeleri yaptı.