Osmangazi Belediyesi, yaptığı kamulaştırmalara bir yenisini daha ekledi. Osmangazi Belediyesi, Karabaş-i Veli Tekkesi etrafında bulunan binaları kamulaştırarak tekkenin çevresini güzelleştiriyor.

Kültür merkezi olarak hizmet veren Karabaş-ı Veli Tekkesi’nin etrafında istimlak edilen binaların yıkılmasına başlandı. Yıkım töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak hizmet üretme noktasında ciddi kamulaştırmalar yapıyoruz. Geçen dönem 225 milyon lira kamulaştırmalara para harcadık. 2014 yılındaysa 86 milyon lira kamulaştırmaya harcadık. Mahallelerimizde değişik yerlerde hizmet binası, yeşil alan, kültür merkezleri ve spor tesisleri için kamulaştırma yapıyoruz. Ancak ilçemizde boş arsa bulmam mümkün değil. Bu yüzden kamulaştırma yapıyoruz. Bugün de Maksem’de Karabaş-i Veli Kültür Merkezi civarındaki 8 binayı kamulaştırarak yıkıyoruz" dedi.

Yıkılan binaların yerine sosyal, kültürel tesis ve yeşil alan yapacaklarını anlatan Dündar, "Çalışmalar bittiğinde geniş bir meydan, tarihi dokunun ortaya çıktığı ve vatandaşın nefes alabileceği rahat bir mekan ortaya çıkacak. Bin metrekarelik bu alana 1 milyon 500 bin lira kamulaştırma parası ödedik” diye konuştu.