Bursa’nın Karacabey ilçesinde “Kentleşme Çalıştayı” düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından önümüzdeki yıl mayıs ayında gerçekleştirilmesi planlanan ’Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları devam ediyor. Karacabey’in geleceğinin belirlenmesi maksadıyla düzenlenecek sempozyum öncesinde Karacabey’in turizmi, şehirleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim sağlık ve sportif yapısı, tarih kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılık ile sanayi ticaret ve ekonomisi hakkında ayrı ayrı çalıştaylar yapılacak.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak’ın yanı sıra Karacabey’deki kurum ve kuruluşların yöneticilerinin katıldığı ‘Kentleşme Çalıştayı’nda, Karacabey’in öncelikli değerlerinin ve farklılıklarının ortaya çıkartılması, kentleşmenin nasıl olacağı tartışıldı.

KTSO Başkanı Naci Güncü, “Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarımı ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunacak. Sempozyum öncesinde yapmaya başladığımız çalıştaylarla fırsatları ve tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak. İlkini turizm üzerine gerçekleştirdiğimiz çalıştayın ikinci konusu şehirleşmedir. Karacabey’de bunu hızlandırmamız gerekiyor” dedi.