Kentsel dönüşüm gibi toplumun her kesimini yakından ilgilendiren bir konuda Uludağ Üniversitesi ile birlikte çalışmak istediklerini ifade eden İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversitesi ile işbirliği protokolüne imza attı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen imza törenine, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda akademisyen katıldı. İmzalanan protokol ile birçok konuda işbirliği yapılacağına dikkat çeken İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, sektörde kalite çıtasını daha da yukarılara taşıyabilmek için akademisyenlerle çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “İş güvenliğinden eğitim programlarına, kentsel dönüşümden konut üretimine kadar birçok konuda üniversitemizle işbirliği yapmak, ortak projeler geliştirmek istiyoruz” dedi.

İMSİAD olarak kentsel dönüşüm konusuna oldukça önem verdiklerini belirten Mescioğlu, “Toplumumuzun her kesimini yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm konusunda İMSİAD olarak bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Tabi bu çalışmalarımızın akademisyen arkadaşlarımız ile birlikte oluşturulacak bilimsel bir ortama taşınmasını istiyoruz. Bu doğrultuda büyük önem verdiğimiz bu çalışmalarda üniversitemiz ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağız” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere staj imkânı ve yerinde uygulama programları sağlayacaklarının da altını çizen Mescioğlu, ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin teoride öğrendikleri bilgileri İMSİAD üyesi şirketlerde kolaylıkla pratiğe dökebileceklerini de sözlerine ekledi.

İMSİAD gibi Bursa’da etkin faaliyet gösteren bir dernekle işbirliği protokolü imzalamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise, üniversitenin çok güçlü bir akademisyen kadrosu olduğuna işaret ederek, “Uludağ Üniversitemiz, teknik kadrosuyla İMSİAD ile her türlü işbirliğine hazırdır. Bu işbirliklerinden doğacak olan olumlu sonuçlara Uludağ Üniversitesi’nin katkısı olması bizleri ayrıca mutlu edecektir” dedi.