Büyükşehir Kanunu ile köylerin mahalleye dönüşmesinin personel sıkıntısını da beraberinde getirdiğini ifade eden Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, ocak ayında 25 personel alacaklarını söyledi.

Bursa’nın dağ ilçelerinden Büyükorhan’da köylerin mahalleye dönüşmesi sebebiyle belediyede personel sıkıntısını başladı. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, 30 Mart mahalli seçimleri sonrasında ilçelerin Büyükşehir’e bağlandığını belirterek, “Büyükşehir’in ilçelerde ekiplerini yeni oluşturuyor. BUSKİ, itfaiye, ulaştırma ve fen işleri ekiplerini oluşturuyor. Büyükşehirli olmak avantajlı. Büyükşehir’in nimetlerinden biz yararlanıyoruz. Ama işin başında olduğumuz için Büyükşehir ekiplerini kurana kadar sıkıntılar yaşadık” dedi.

OCAK AYINDA 25 PERSONEL ALINACAK

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ, itfaiye, ulaştırma ve fen işleri ekiplerinin ilçede oluşumlarını tamamlayarak görevlerine başladığını ifade eden Başkan Taş, “Ekipler kurulmadan önce yapılacak işleri de Büyükorhan Belediyesi yaptı. Köylerin mahalle olmasından sonra Büyükorhan Belediyesi’nde eleman sıkıntısı yaşadık. Belediyemizin şu an 25 personel ihtiyacı var. Personelimizin bir kısmı emekli oldu. Bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. İşlerimiz aksadı. 2015 Ocak ayından itibaren eleman alımları yaparak hizmetlerimizi aksatmamak istiyoruz” diye konuştu.

Köylerin mahalleye dönüşmesiyle birlikte çöp aracı ve diğer hizmet araçları konusunda da sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Taş, “Şehircilik Bakanlığı’ndan çöp kamyonu talebimiz oldu. Bu talebimiz onaylandı. Mahalleye dönen köylerimizde çöp kamyonu geldiği zaman aksayan bu hizmeti de yapacağız. Hizmetlerimizi ve projelerimizi daha da büyüterek yerine getireceğiz. Hükümet bizim yanımızda, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediyesi yanımızda” şeklinde konuştu.