İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Uluslararası Doktorlar Birliği, Sağlık-Sen Bursa Şubesi’nin ev sahipliğinde bir araya gelerek, dayanışma ve istişare toplantısı yaptı.

toplantıya Bursa’daki sağlık tesislerinin yöneticileri, Sağlık-Sen Bursa Şubesi ilçe ve iş yeri temsilcileri, Uludağ Üniversitesi tıp fakültesinde öğrenim gören öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, Memur-Sen’in kurulduğu günden bugüne kadar insanlık için mücadele ettiğini belirterek, Memur-Sen’in 800 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu, bu büyümenin altında yatan en önemli unsurun medeniyet değerlerine bağlı kalınarak yapılan sendikal hareket anlayışı olduğunu söyledi.

Yünkül, "Temsil ettiğimiz değerler, kendini Çanakkale ruhunda bulan, komşusu açken tok yatan bizden değildir öğretisinden güç alan, Nil kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa bunun hesabından korkan destansı hayatların mirasını devralan bir anlayıştır. Birlik ve beraberliğimizin mayasının içinde medeniyet değerlerini de barındıran Sağlık-Sen olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve o şuurla hareket ediyoruz. Bundan dolayıdır ki bir yandan üyelerimizin ve sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın meselelerinin çözümü için gece gündüz çalışıyor, bir yandan da ülke insanımızın refahı ve mutluluğu için mücadelemize devam ediyoruz.

“Ülkemizde yaşanan darbe süreçlerinden şüphesiz ki en çok etkilenen kesimlerden biri de kamu görevlileridir” diyen Yünkül, “Bilhassa 28 Şubat darbesi bize bunu fazlasıyla göstermiştir. Sendika olarak özgürlük ile ekmek arasında bir doğru orantı olduğunun farkındayız. Bu sebepledir ki hürriyet olmadan sendikal faaliyet olmayacağını biliyoruz. Bugün işgal altında olan veya başındaki iktidarlar tarafından sürekli zulme uğrayan coğrafyalarda bir sivil toplum hareketinden veya sendikal hareketten bahsetmek mümkün değildir. O halde bize düşen görevlerden biri de ülkemiz insanının daha hür ve daha demokratik bir ortamda yaşaması için mücadele etmektir. Bundan dolayı 27 Nisan e-muhtırası ile vatandaşın iradesine ipotek koymaya çalışan ve iktidarı devirmeye çalışan vesayet odaklarına karşı en gür sesi yine Memur-Sen camiası vermiştir. Ortak akıl mitingleri ile her türlü vesayete karşı direnme azmimizi ortaya koyup artık ülkemizde bu tür olayların yaşanmaması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr.Özcan Akan ise, "Bizler de dünya mazlumlarının yanında yer almak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü gayreti sarf edeceğiz. Temennim bu tür toplantıların daha sık yapılması ve ortak projelerle daha fazla mağdur ve mazlum insana el uzatılmasıdır" dedi.

Programda daha sonra İHH’yı tanıtan film gösterildi. Sunumun ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH ) Bursa Şube Başkan Yardımcısı Halil Asa, İHH’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Asa, İHH’nın kurulduğu günden bugüne kadar başta Türkiye olmak üzere dünyanın dört bir yanında din, dil, milliyet farkı gözetmeksizin mağdurların hizmetine koştuğunu, gönüllülerin destekleri ile her geçen gün daha fazla mağdur ve mazluma el uzatıldığını belirtti.

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) Genel Başkanı Dr. Mevlüt Yurtseven de, dernek ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yurtseven, AID’in gönüllüler hareketi olduğunu belirterek, bir araya gelen sağlık çalışanlarının din, dil, ırk, etnik köken, milliyet ayrımı yapmadan bütün dünyada tıbbi çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Yurtseven, "AID olarak çeşitli sahalarda projelerimiz var. Bu projelerimizden kısaca bahsedecek olursak, Nijerde 3bin adet katarakt ameliyatı, 150 bin göz muayenesi, katil İsrail tarafından Gazze’ye yönelik saldırılarda savaşın en şiddetli anında hekimlerimiz ve sağlık personelimiz Gazze’ye ulaşarak yaralılara müdahale etmiştir. Kenya’da Daab mülteci kampında 17 Türk sağlık ekibi tarafından 65.500 kişi muayene edilmiş ve 150 bin dolarlık tıbbi yardım yapılmıştır. Suriyeli mültecilerin sığındığı kamplarda tıbbi ve psikolojik destek amaçlı hekimlerimiz görev yapmıştır" şeklinde konuştu.

Programın ardından İHH ve AID yetkililerine Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı tarafından çini takdim edildi.