Türkiye’nin ilk şiir kütüphanesine ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi’nin Türk şiirine katkı sunmak için bu yıl ilk kez verdiği ‘Mehmet H. Doğan ödülü’ne “Bu Gece Neden Uyuyamıyorum Evimdeki Yatağımda” adlı eseriyle Erhan Altan lâyık görüldü.

Erhan Altan, törenle ödülünü aldı. Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki ödül töreninde konuşan

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Türkiye’de şiirin belleği Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesidir. Şimdi, Türkçe’de yayımlanmış şiir eleştirilerinin önemine dikkat çekmek, bu alanda yapılacak yeni çalışmaları teşvik etmek için bir adım daha attık. Bu yıl itibariyle Mehmet H. Doğan ödülü vermeye başladık” şeklinde konuştu.

Bu ödül ile 2008 yılında hayatını kaybeden Mehmet H. Doğan’ın adını yaşatmayı hedeflediklerini ifade eden Bozbey, “Günümüz şiir eleştirisinde önemli bir yer edinen, pek çok çalışmasıyla şiirimizin dünü ve bugününe ışık tutan Mehmet H. Doğan adına verdiğimiz bu ödülle, şiir, eleştiri ve araştırmalarını gündem haline getirmeyi, yeni çalışmalara cesaret vermeyi hedefliyoruz. ‘Bu Gece Neden Uyuyamıyorum Evimdeki Yatağımda’ adlı eseriyle ilk ödülün sahibi olan Erhan Altan’ı da yürekten kutluyorum” dedi.

Erhan Altan da ödülün anlamına dikkat çekerek, “Böyle bir ödüle gerçekten ihtiyaç vardı. Orta vadede bu ödülün teşvik edici etkisini edebiyatımızda hissedeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, jüri başkanı Metin Celal ile birlikte Erhan Altan’a ödülünü verdi.

Ödül töreninin ardından Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi’nin kuruluşunun beşinci yılı kapsamında Sesli Şiir Antolojisi düzenlendi. Şairler Yılmaz Gruda, Özkan Mert, Hilmi Haşal, Mehmet Yalın, Rahmi Emeç, Cengiz Hakkı Zariç, Süreyya Akçay, Fırat Caner, Turgut Aydın, Elçin Sevgi Suçin ve Cevahir Bedel şiir okudu.