Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Genel Koordinatörü Semih Pala, uluslararası kongrelerin binalara değil, şehirlere geldiğini belirterek, kongrelerin Bursa’ya getirilmesi için her türlü çalışmanın yapılması gerektiğini söyledi.

Merinos AKKM’nin Bursa’da yapılan en önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Merinos AKKM Genel Koordinatörü Semih Pala, 120 bin metrekarelik alan içerisinde böyle bir tesisin yapılmasının ve işletilmesinin önemine değindi. 150 milyon dolarlık yatırımla Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlaması için çalıştıklarını belirten Pala, "Recep Altepe döneminde de tesise 70 milyon lira harcanarak kongre binasının bitirildi. Merinos AKKM’yi, Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Binted bünyesinde işletmeye aldık. Burası her ne kadar belediye şirketi tarafından işletilse de Binted özel firma gibi çalışıyor. Tüm masrafları tesis kendi çıkarıyor. Zarar ettirmeden vatandaşa hizmet sunarak işletiyoruz. Merinos AKKM, Türkiye’ye örnek olacak şekilde oluşturduğumuz kadrolar tarafından işletiliyor. Merinos AKKM’de yılda 700 etkinlik yapılıyor. 500 bin kişi hareketi yaşanıyor. Tesisler hiçbir zaman boş kalmıyor. Merinos AKKM, Bursa’nın sosyal, kültürel, sanatsal merkezi olmuştur. Türkiye’nin de en yoğun ve en aktif kullanılan kongre kültür merkezidir” dedi.

Merinos AKKM’yi incelemek üzere yurtiçinden ve yurtdışından konukların geldiğini hatırlatan Pala, dünyanın neresinde olursa olsun ekibiyle beraber kongre ve kültür merkezlerini bir haftada hizmete açabileceklerini kaydetti. Merinos AKKM’yi eleştirenlerin tesislere bir kere bile gelmeyen kesim olduğunu söyleyen Pala, Bursa’ya uluslararası toplantıların gelmesinin sadece Merinos AKKM’nin değil, şehrin meselesi olduğunu belirtti. Merinos AKKM’nin uluslararası kuruluşlara üye olduğunu hatırlatan Pala, “Uluslararası kongreler binalara değil, şehirlere gelir. Bursa’ya getirilmesi için her türlü çalışma yapılmalı. Yöneticiler ve belediye olarak bizler Merinos AKKM’yi hazır tutuyoruz. Gelen kongrelere Büyükşehir Belediyesi her türlü katkıyı da sağlıyor. Tüm kurumlar elini taşın altına sokmalı. Bursa’ya 2 bin kişilik kongre getirsinler, Merinos AKKM’nin tüm salonlarını tahsis edeceğiz. Bizler onlarca ulusal ve uluslararası programa ev sahipliği yaptık. Gelen konuklar Bursa’nın otellerini ve restoranlarını kullanıyor. Aynı katkıyı turizm aktörlerinden de bekliyoruz. Katıldığımız fuarlarda tesisten önce Bursa’yı tanıtmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, şehrin kongre şehri olması için ulaşım, sahil, tarihi yapılar noktasında yatırımlar yaptığını ifade eden Pala, Bursa’yı tanıtmak için kurulan Bursa AŞ’nin tam anlamıyla çalıştırılamadığını belirtti. Bursa’nın zengin tarihe, sanayiye, tarıma, kaplıcalara sahip olduğunu, sadece turiste ihtiyaç duyulduğunu anlatan Pala, bununda tüm kurumların işbirliği yapmasıyla giderileceğini söyledi.