Mustafakemal paşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mermer OSB’nin canlandırılmasının Mustafakemalpaşa’ya büyük kazanımlar sağlayacağını dile getirdi.

Mustafakemalpaşa Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti. TSO Başkanı İbrahim Dırakman ve yatırımcıların katıldığı ziyarette, bölgenin gelişimi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Mermer OSB’nin canlandırılmasının Mustafakemalpaşa’ya büyük kazanımlar sağlayacağını dile getiren Kurtulan, Mustafakemalpaşa’nın çok değerli mermer yataklarına sahip olduğunu söyledi. Başkan Kurtulan, "Madencilik gibi Mustafakemalpaşa’nın önemli ekonomik dinamiklerini daha güçlü bir hale getirmek zorundayız. Yer altı kaynaklarımızı çevreye zarar vermeden profesyonelce değerlendirerek, ekonomiye kazandırmak için üstümüze düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Mermerde blok satış yerine işlenmiş ürün satışının önemli olduğu biliniyor. Bu yönde yapılacak ilk iş, mermer yatırımcılarını bölgeye teşvik etmek olacaktır. Mermer OSB’nin gelişimi, yılda 10 milyon doları bulan ihracatın katlanması, istihdamın artması demek. Mermer OSB’nin canlanması noktasında kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların da görev almalarını bekliyoruz. Belediye’nin bölgede bulunan arazilerini tahsisi konusunu ise en yakın zamanda meclis gündeminde görüşeceğiz" diye konuştu.

Mermer OSB hakkında bilgiler veren müteşebbis heyeti üyesi Savaş Topkara, bölgede 7 fabrikada 220 kişinin çalıştığını söylerken, hedeflerinin mermer işletme alanlarına yatırımı teşvik etmek olduğunu belirtti. Topkara, "Mermer OSB’yi çevre duyarlılığını da ön plana alarak daha cazip hale getirmek istiyoruz. Bölgedeki mermer sektörünü tek bir alanda toplamak gerekiyor. Bunun içinde arsa sorunlarını çözmemiz lazım. Yatırımlar arttıkça Mustafakemalpaşa’nın kaliteli mermeri tüm dünyada daha da tanınır olacak. Bölgeden çıkarılan Mustafakemalpaşa beyazı ve bej mermeri miktarının 75 milyon metre küp olduğu tahmin ediliyor. Çin’e kadar uzanan bir ihracat alanı mevcut. Belediye’nin de mermer bölgesin de 50 dönümlük arazisi var. Bu alanın Mermer OSB’ye tahsis edilmesini bekliyoruz" dedi.