Mudanya hakkında projelerini ve düşüncelerini Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile paylaşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, hedeflerinin ve çalışmalarının Mudanya halkının huzur içinde yaşaması için olduğunu söyledi.

Tanıtımdan, üretime, ekonomik dengeden, altyapıya, tarihi dokulardan, tarıma, kültür ve turizminden, eğitime kadar birçok konuyu Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ile paylaşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tarihi dokuyu koruyarak, Mudanya’yı geliştirmek istediklerini söyledi.

Amaçlarının 3 bin yıllık Mudanya’nın tarihi geçmişini koruyarak ve geleceği de bu yönde şekillendirerek yönetmek olduğunu ifade eden Türkyılmaz, "Mudanya’nın tarihsel, tarımsal ve kültürel anlamda unutulan değerlerini ön plana çıkararak kırsal alanda kalkınmayı hedefliyoruz. Üretilen ürünlerimizin, yan ürünlerinin üretimine ve ekimine destek olarak hem yapılaşmayı durdurmak istiyoruz. Hem de ekonomik anlamda kalkınmayı hedefliyoruz. Bizler Mudanya’da insanların huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bunun için de projelerimizi kısa, orta ve uzun vadede hayata Uludağ Üniversitesi ile gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Kamu ve Üniversite işbirliği ile turizm ve ziraat başta olmak üzere birçok konuda somut projeler üretebileceklerinin altını çizen Rektör Dilek, “Çok fazla vaktimiz yok. Kısa zamanda Mudanya için hızlı bir şekilde somut projeler üretip hayata geçirmemiz gerekiyor. Mudanya’nın tarihini koruyarak, bazı önemli çalışmaları hayata geçirmek zorundayız" dedi.