Mudanya Belediyesi’nin bütçesi 59 milyon 400 bin lira olarak belirlendi.

Belediye meclisinin ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumu yapıldı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde 2015 yılı tahmini bütçesinin görüşüldüğü toplantıda yeni bütçe 59 milyon 400 bin TL olarak oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürü Kazım Onaş’ın bütçe ile ilgili bilgi verdiği meclis toplantısında, izleyen ilk yıl ve ikinci yıl bütçesi için yüzde dört artış düşünüldüğü bildirildi.

Hakkari’de şehit edilen üç askerin ailelerine başsağlığı dileyerek ve terörü lanetleyerek başlayan meclis toplantısında, tahmini bütçenin üzerine çıkmak zorunda olduklarını dile getiren Başkan Hayri Türkyılmaz, personel sayıları hakkında bilgi verdi. Belediye bütçesinin 5 kat daha büyümesi gerektiğini savunan Türkyılmaz, “Mudanya’da işsizlik had safhada. Boş olan kadromuzu bütçemizin büyümesi ile doldururuz. Ancak kanunlar elimizi kolumuzu bağlıyor. Mudanyalı pırıl pırıl gençlerimizi iş sahibi yapmak istiyoruz” dedi.

Kabul edilen yeni bütçenin hayırlı olmasını dileyen Türkyılmaz, meclis üyelerinin birlik içerisinde çalışmalarının devam etmesini temenni etti.