Mudanya Belediyesi, ilçenin denize bakan yüzü İsmet İnönü Bulvarı’ndaki ruhsatsız mevcut binalara yapılan eklentilerin mühürlenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, rıhtımdaki bazı esnaflara ait işyerlerinin kaçak ve ruhsatsız inşa edilen yapıların İmar Kanunun 32. maddesi gereği mühürlendiği bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, mühürlenme işlemine yönelik geçmiş dönemlerde birtakım çalışmaların yapıldığını, ancak uygulamaya sokulmadığını söyledi. Şen, “Mühürlemelerin maksadı, kamuya ait alanların halkın kullanımına açılmasını temin etmek. Zamanla yapılagelmiş olan kaçak ve ruhsatsız binaların kendi tapulu sahalarının dışında imara aykırı yapmış oldukları yapıları söktürmek ve bu alanları kamunun kullanımına açmaktır’’ dedi.

Mudanya’nın her geçen gün, Bursa’nın daha da çok ilgi çeken cazibe merkezi haline geldiğine dikkat çeken Şen, nüfusun ve gelen turist sayısının artması ile özellikle kordon boyunda insanların yürümekte bile zorlandığını, halkın daha rahat nefes almasını sağlamak ve kamuya ait alanları yine kamuya açmak için böyle bir çalışmaya gerek duyulduğunu kaydetti.