Makina Mühendisleri Odası’nın 60. kuruluş yıldönümü MMO Bursa Şubesi’nin geleneksel gecesinde kutlandı.

Crown Plaza Otel’de makina mühendislerini buluşturan gecede konuşan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, odanın 60, Bursa şubelerinin ise de 44. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Gecede, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran makina mühendisleri onur plaketi ile ödüllendirildi.

Mart, “TMMOB’a bağlı 24 Meslek Odasından biri olan MMO, yaygın örgütlü yapısı ile ülkemizin en etkin meslek örgütlerinden biridir. MMO ülkemizin sanayileşmesinde ve kalkınmasında 60 yıllık bir çınar, demokrasi mücadelesinde 60 yaşında bir gençtir” dedi.

Mart, “Şube olarak, bir yandan ülke ve kent sorunlarına müdahil olmaya çalışıyor, diğer yandan üyelerimize yönelik eğitim, belgelendirme ve her türlü destek çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Bir yandan da, asli görevimiz olan kamusal hizmet ve kamusal denetim çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran 90 makina mühendisine onur plaketleri verildi. Törende ilk olarak sahneye, meslekte 50 yılı geride bırakan İbrahim Orhan ve Mehmet Fikri Ünal çıkarak plaketkerini aldı. MMO’nun gecesine katkı veren kuruluşların temsilcilerine de ayrıca plaket verildi. Geceye Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Öğüt, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile çok sayıda akademik oda başkan ve yöneticisi de katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptıkları konuşmalarda meslek odalarının demokrasi mücadelesindeki önemine dikkat çekti.